Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Torsdagsklubben 2023

Få biljetter kvar
Event inställt

Torsdagsklubben 2023

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

3 aug 2023 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Välkomna till Torsdagsklubben 2023!
Varje torsdag kl 19.00 i juli och 3 augusti ses vi i Ransäter! Missa inte årets intressanta samtal om aktuella teman, alla i Tage Erlanders anda.

Torsdag 3 augusti kl. 19:00
Nils Ferlin – efterskörd från en spånkoffert

En kväll i samarbete med Geijerskolan där Hans Rutberg, författare och barnbarn till Ferlins storasyster, berättar om den senaste Ferlinboken. Vissångaren Anders Stävarby medverkar även här, nu med Ferlinsånger.


Samtliga Torsdagsklubbens arrangemang pågår kl. 19:00-21:00.
I entréavgiften på 100 kr ingår kaffe och kaka.
Som regel infaller fikastunden kl. 19:50-20:10. Beroende på vädret kan olika lokaler vara aktuella: endera utomhus eller inomhus på Erlandergården eller inomhus i Ransäters kyrka eller inomhus på närbelägna Geijerskolan.

Arrangör

Erlandergården i Ransäter är ägnad Tage Erlanders liv och gärning,
han som var vårt lands statsminister under oslagbart lång tid, 1946-1969, och etablerade mycket av det folkhem vi tar för givet idag. Men hur började det?

På Erlandergården berättar vi Tages historia genom den folkskola som var bostaden där Tage Erlander föddes, växte upp och gick i skolan med sin far folkskolläraren Erik Gustaf. I den nyare byggnaden finner vi berättelsen om politikern Tage Erlander, som styrde Sverige under de decennier då så mycket av dagens välfärdssamhälle formades.

Utöver basutställningen om Tage har Erlandergården också fler evenemang under sommaren. Bland annat den populära Torsdagsklubben där vi under några torsdagar i juli samlas och lyssnar på intressanta samtal med koppling till Tage Erlanders långa tid som statsminister. Därtill har vi också två dramatiserade visningar: Hur Tage blev Tage Erlander? där Peter Stefansson (Värmlänningarna) gestaltar Tages pappa, folkskolläraren Erik Gustaf. Många del av våra aktiviteterna görs i samarbete med ABF Värmland.

Erlandergården är öppet under sommaren och här finns det alltid kaffe, te och fika serverat. År 2023 har vi öppet:

27 maj - 18 juni kl 11-16

20 juni - 6 augusti kl 10-17

8 augusti - 27 augusti kl 11-16

Erlandergården har stängt måndagar och midsommarafton.

Lokal

Erlandergården? Geijerskolan?, GEIJERSKOLAN 1, 684 93 Ransäter

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer