Tolvan Big Band!

28 jul 2018 19:00 - 21:00

Musik i Tagaborg, Norra Haghult 4157, 285 93 Markaryd

Sommarens sista konsert bjuder på Tolvan Big Band som är ett professionellt storband med medlemmar från Malmö med omnejd. Sedan starten 1979 är saxofonisten Helge Albin storbandets musikaliske ledare. Tolvan Big Band har samarbetat med storheter som Dizzie Gillespie, Michael Brecker, Dave Liebman och Palle Mikkelborg och turnerat i Australien, Argentina, Chile, Uruguay, England, Tyskland, Frankrike, Belgien, Schweiz, Polen, Estland, Lettland, Litauen och Norden.

Vi kommer att få höra originalmusik av Helge Albin & Cennet Jönsson.

Sagt av pressen:

"I en klass för sig. Det är inte utan anledning som Malmöbaserade Tolvan Big Band har fått beröm av giganter som Dizzy Gillespie, Michael Brecker och Dave Liebman. I Sverige är de i en klass helt för sig själva, och även mätt mot de bästa Europeiska och Amerikanska storband står de sig mer än väl."

"Det har sagts många gånger förr, men det förtjänar att sägas om igen: Tolvan Big Band är ett band i världsklass. Inte bara för att det består av arton ypperliga musiker, utan också för att det som få band, på ett sant holistiskt vis, är betydligt större än enbart summan av sina beståndsdelar."

"Då ett av Europas främsta storband, Malmöbaserade Tolvan under ledning av Helge Albin, gör en konsert är det av allra yttersta attraktionskraft.

I paus finns det möjlighet att köpa dryck och lättare förtäring från Gräddhyllans lantcafé, som står för sommarens servering.

För mer information om sommarens program besök Musik i Tagaborgs hemsida. Där finns vägbeskrivning och karta.

Fyll i e-postadress här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Är du intresserad av att hjälpa till med stort och smått? Gå med i Musik i Tagaborgs Vänförening genom att skicka ett mail till: info@musikitagaborg.se


Vuxen

Stängd

Studerande/ungdom

Stängd