TILLVARON

Eventet är avslutat

TILLVARON

Plats

Flera tidpunkter

21 augusti 2020 - 23 augusti 2020

Beskrivning

TILLVARON - fem dansare, fem stationer, ett litet rave och en kopp kaffe

I augusti bjuder Scenkonst Sörmland och street-dansaren Viktor Fröjd in dig till fyra spännande platser för att bjuda på gemenskap, puls och ritual. Besök Idéfarmen i Dunker, ETC Solcellspark i Katrineholm, Hälleforsnäs bruk och Sävtsaholms slott i Vingåker på ett nytt sätt; guidad av fem dansare. Viktor Fröjd och ljusdesignern Anton Andersson skapar ett upplevelseverk där publiken och dansarna tillsammans får syn på vardagsmagin.

Det är inte en dansföreställning, det är mer ett häng. Det äger inte rum på en scen, det är mer som en promenad. Det är inte ”dem”, det är mer ”vi”.

Tillfällen
Fredag 21/8 kl. 18-20
Fredag 21/8 kl. 22-24
Lördag 22/8 kl. 15-17
Lördag 22/8 kl. 19-21
Söndag 23/8 kl. 11-13
Söndag 23/8 kl. 15-17

Koreograf Viktor Fröjd
Dansare Viktor Fröjd, Yared Tilahun Cederholm, Anton Borgström, Johanna Fröjd och Maria Naidu
Ljusdesign Anton Andersson
Kostym Liselotte Bramstång
Ljuddesign Eric Sjöström
Foto/film Gustav Ågerstrand
Dramaturgiskt stöd Bodil Persson
Producent Annette Taranto Fuller

Foto: Gustav Ågerstrand

Arrangör

Redan 1659 etablerade Abine Noy ett järnbruk vid forsen Hälleforsen i Gnyssleån, då för att gjuta kanoner. Men det skulle dröja in på 1800-talet innan gjuteriet växte till en modern industri, och med det utvecklades samhället. När bruket var som störst på 1960-talet jobbade där omkring 1200 anställda, det var då kommunens största arbetsgivare.

I närheten av bruket ligger gården Näs, namnet Hellefors-Näs uppkom när järnvägen kom till området 1877 och stationen placerades vid gården Näs.

Bruket lade ner i början på 2000-talet men området har nu börjat få nytt liv. Där hittar du bland annat butiker, gjuterimuseum, galleri, ateljé, teater, mejeri, restaurang, café och turistbyrå. På kullen mitt emot Lager 157 finns även en äventyrsbana som barnen kan leka i.

Ett tips är också att ta en promenad vid Brukssjön som ligger intill bruket, kanske en tur ut på udden vid herrgården. För den promenadsugne så finns det en handikappanpassad promenadväg som går hela vägen till spångarna i mitten av Brukssjön och som sedan leder er tillbaka till bruksområdet.

Lokal

Kolhuset och bruksmiljön Kolhuset och bruksmiljön, Bruksallén, 648 31 Hälleforsnäs

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.