Tidlösa berättelser

Finngatan 2, 223 62 Lund
25 sep 2021 13:00 - 14:30
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Kan skönlitteratur vara tidlös? Finns det kopplingar mellan 1800-talets andra hälft och dagens författarskap? Var med om ett möte mellan framtidens författare och dåtidens skånska berättare. Författarskolan bjuder in till en litterär eftermiddag med lansering av en publikation skriven av studenter från magister- och fördjupningskursen våren 2021. 

Texterna har skrivits inspirerade av författarsällskapet Det unga Skåne som ursprungligen bildades 1886 av Victoria Benedictson, Ola Hansson, Stella Kleve och Axel Lundegård. Fyra författare som gestaltade det moderna genombrottet som skedde såväl inom litteraturen som i Skåne och världen. 

Ta del av hur historia, nutid och framtid vävs ihop genom skönlitteraturen! 

Detta är ett samarbete mellan Författarskolan/Lunds universitet, Det unga Skåne, Skissernas museum, Lunds kommun och Region Skåne.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Notera att detta är en föranmälan. Betalning sker på plats på museet, mer information om biljettpriser:

https://skissernasmuseum.se/be...

Skissernas Museum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset. Här kan du läsa mer om de anpassningar museet gör med anledning av pandemin: https://skissernasmuseum.se/besok-museet/information-till-vara-besoekare-med-anledning-av-coronaviruset/ 

Profile picture
Skissernas Museum

Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. 

Eventet är avslutat

Tidlösa berättelser

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.