Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Norra Promenaden 33, 602 38 Norrköping
24 nov 2021 20:00 - 23:00
Biljetter 350,00 SEK
Biljetter 350,00 SEK

Picknickkonsert, ta med egen dricka och tilltugg (ingen servering).
Dörrarna öppnas 18:30.


Danmarks främsta musikexport idag och av många ansett som Europas bästa bluesband. Detta 7-mannaband spelar den kraftfullaste blues med inslag av soul, rock och jazz. Nu har bandet funnits i 17 år och verkligen etablerat sig som ett internationellt band av högsta kaliber med sin starka och dynamiska scenshow och förädlade, rytmiska blues med inslag av både rock, soul, roots, americana och funk. Gruppen har en stor och trogen stampublik både i Sverige, Danmark och Tyskland, och på sistone även i England.

Det som gör Thorbjörn Risager & The Black Tornado unika förutom Thorbjörns ”larger than life voice” (citat från BluesWax, USA) och sin starka och dynamiska scenshow är sättet de blandar element från en handfull genrer – blues, rock, soul, roots, americana, funk… De kokar helt enkelt en ”soul stew” där de använder sitt alldeles egna och unika recept. De har serverat den på ca 850 konserter i 21 länder och även på 11 plattor, och de fortsätter outtröttligt att turnera och skriva nya låtar.
Kraften i musiken understryks av de tre blåsarna. Bandledaren och sångaren Thorbjörn Risager – karismatisk som få – fyller på med en röst het och intensiv som en svetslåga. Ni som missat bandet – gör inte om misstaget! Ni som upplevt bandet – välkomna tillbaka till festen!!

Bandet består av:
Thorbjørn Risager - sång och gitarr
Emil Balsgaard - piano och orgel
Joachim Svensmark - gitarr och back-up sång
Kasper Wagner - tio / alt / baryton saxofon eller Hans Nybo - saxofon och back-up sång
Peter Kehl - trumpet / flg horn och back-up sång
Søren Bøjgaard - bas / synthbass / samplingar
Martin Seidelin - trummor och back-up sång Visa mindre

    Vill du gå på fler events?

    Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.