Thorbjørn Risager & The Black Tornado

15 feb 2018 19:30 - 22:00

NP33, Norra Promenaden 33, 60238 Norrköping


NP33 & Galleri Sander har åter igen glädjen att presentera
THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO
Bluesrocksoul i världsklass från Köpenhamn!
Vinnare av European Blues Award 2017 som bästa band!

Picknickkonsert: Ta med egen dricka och tilltugg (ingen servering)
Dörrarna öppnas 18:00
Lokalen är handikappanpassad

Thorbjørns karaktäristiska röst sätter sin prägel på musiken och Tornadon kompletterar honom perfekt. Alla som har sett och hört dem live vet hur tajta och proffsiga de är, hur de kombinerar svänget med en stor dos spelgläde och humor.

De är ett tätt sammansvetsat band som har levt tillsammans på landsvägarna och på Autobahn de senaste tolv åren. Hemma i Köpenhamn brukar de landa precis tillräckligt länge för att skriva ihop material till nästa platta. Hittills har det blivit elva album med nästan enbart originalmusik.

Gruppen blev i år nominerade till en European Blues Award som bästa bluesband, och de vann!! De har sedan tidigare vunnit två danska Grammisar och även det prestigefyllda Preis der deutschen Schallplattenkritik.

Såhär beskrevs musiken på senaste plattan Change My Game:

- Mer än någonsin känns det som om de är på väg att etablera sig på allvar även utanför de genregränser som branschen och media har envisats med att sätta upp, till exempel genom att försöka stämpla dem som ett bluesband. De närmar sig soulmusiken mer innerligt och naket än tidigare. Och de går tillbaka till den klassiska bluesens rötter på ett mer jordnära sätt. Och som så ofta i sin musik skruvar de upp intensiteten tills hela bandet med sin tighta blåssektion deltar i finalen. Men liksom tidigare lyckas de med konststycket att hålla ihop musiken till en helhet trots den genremässiga variationen. Receptet för detta hittar man både i arrangemanget och i ljudbilden. Som kritikerna brukar kalla det: ”The Risager Sound”!

Smakprov HÄR!

Thorbjørn Risager – sång/gitarr
Emil Balsgaard – keyboards
Peter Skjerning – gitarr/kör
Peter Kehl – trumpet/slagverk/kör
Søren Bøjgaard – bas
Martin Seidelin – trummor/slagverk/kör
Hans Nybo – tenorsaxofon


Standard

Stängd