THEN COMES SILENCE + HEMGRAVEN

Eventet är avslutat

THEN COMES SILENCE + HEMGRAVEN

Biljetter från 100,00 SEK

Plats

Datum

2 okt 2015 19:00 - 21:00

Beskrivning

THEN COMES SILENCE:

Hyllade Then Comes Silence kommer till Pipeline, det är nämligen dags att tala om döden för en stund.
Bandet andra platta "Nyctophilian" har hyllats av kritiker över hela europa! Med “Nyctophilian” tar Stockholmsbandet avstamp i en eskalerande ondska och rädsla.
Man har skalat ner sin tidigare ljudbild och resultatet är ett tajt, distat, dimmigt och ödelagt
vykort från det mänskliga fördärvetThen Comes Silence håller lojalt kursen i samma riktning som tidigare. Mänsklig förgörelse,
mörker, dystopi och döden är givna koordinater när bandet ännu en gång står med båda fötterna
i de bästa av världar, lyckas förena modern postpunk och bjuder in sina gothinfluenser till ett
modernt 2000-tal med en kuliss i ständig avsaknad av ljusIntresset för Then Comes Silence utanför Sverige växer stadigt och gruppen har bland annat
spelat på Roskildefestivalen och öppnat för amerikanerna i A Place To Bury Strangers.
Kvartetten beger sig åter till Tyskland för att turnera under våren 2015. Man kommer även
att göra stopp i England och flera andra länder runtom i EuropaHEMGRAVEN:
Ursprungligen från trakterna kring Sundsvall i Västernorrland är Hemgraven ett band stöpt i det svenska 80-talets våg av mörk new wave, med band såsom Reeperbahn, Stadion, Ståålfågel och Imperiet som naturliga förgrundsgestalter. Kontrollerat men kaotiskt. Uråldrigt men samtida. Dunkelt, svårmodigt och på svenska.


Bandet släppte förra året hyllade EP:n "Sanddyner av glas" på svenska labeln Peter Out Records, där känslan blev mörkare och mer gotisk, med drömska, spindellika oljudsgitarrer, isiga synthmattor och malande, industriellt monotona rytmer, och arbetar för tillfället med helt nytt material som garanterat lär förvandla den småländska sommarnatten till en becksvart dödsdyrkan.

Arrangör

Pipeline – Sundsvalls Musikforum startade 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall som bestod till stor del av Jazz. Proggen tog snabbt över och några år efteråt kom punkvågen. Pipeline – eller Magasinet som föreningen då hette – var en av Sveriges största och mest stilbildande scen för punken – Sundsvall skulle senare sättas på kartan både i Sverige och utomlands som, Punksvall.

Pipeline har växt sig starkare och starkare år för år och trots att det i omgångar varit tufft ekonomiskt har man överlevt alla olika musikepoker, från Jazzen till metal och 90-talets indievåg. Många artister och band har gjort några av sina första framträdanden på Pipeline, både nationellt och internationellt erkända musiker och självklart lokala förmågor har fått chansen att visa upp sig för en alltid lika entusiastisk publik.


Sveriges äldsta rockklubb är mer än bara en klubb för musik även fast den största fokusen ligger där, det är en social mötesplats för alla åldrar och olika personligheter, en institution som har överlevt i närmare 50 år. Idag görs det ca 100 arrangemang per år på klubben och ungefär hälften av dom har fri entré. De flesta svenska band och artister har haft med klubben att göra genom åren, allt från Hoola Bandoola Band, Imperiet, Ebba Grön, Håkan Hellström, The Ark, Entombed, Opeth, Refused men också internationella akter som Hunters & Collectors, Dan le Sac vs Scroobius Pip och Wire. Listan kan göras mycket lång, ni hittar allting under ”arkiv”.

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 85231 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.