skip to main content

The Queer Gaze curated by: Burcu Sahin, Athena Farrokhzad och Merima Dizdarević

Sista chansen

The Queer Gaze curated by: Burcu Sahin, Athena Farrokhzad och Merima Dizdarević

Från Gratis

Plats

Datum

24 maj 2024 19:00 - 25 maj 2024 01:00

Beskrivning

Oceanen presenterar: The Queer Gaze curated by: The Queer Gaze curated by: Burcu Sahin, Athena Farrokhzad och Merima Dizdarević

Åldersgräns: 20 år

Fri entré (OBS: det inte går att förboka plats, först till kvarn)

Läs mer om Oceanens litterära programserie "The Queer Gaze" här.


The Queer Gaze curated by: Burcu Sahin, Athena Farrokhzad och Merima Dizdarević

The Queer Gaza – en kväll i solidaritet med Palestina

Den 24 maj kommer poesikollektivet BAM, bestående av poeterna Burcu Sahin, Athena Farrokhzad och Merima Dizdarević, till Oceanen för ett program i solidaritet med Gaza, med fokus på queer litteratur och aktivism. Kvällens hedersgäster är de palestinska författarna Somaya El Sousi och Wesam Almadani från Gaza, båda tidigare fristadsförfattare i Norge.

Vi avslutar kvällen och också vårens program av The Queer Gaze med en klubb med DJ:n och klubbarrangören Mamdouh 313.

💚 BAM består av poeterna Burcu Sahin, Athena Farrokhzad och Merima Dizdarević som tillsammans har skrivit bland annat Ööööverenskommelse för Sverige; ett poetiskt svar på Tidöavtalet och dikten Vila i strid. Burcu Sahin gjorde uppmärksammad debut med Broderier för vilken hon mottog Katapultpriset, Athena Farrokhzad är en av Sveriges mest omtalade och hyllade poeter, Merima Dizdarević jobbar tvärkonstnärligt och debuterade 2022 med långt från ögat långt från hjärtat som även den nominerades till Katapultpriset.

💚 Somaya El Sousi flydde från Gaza 2019 och var under några år fristadsförfattare i norska Horten. Idag bor hon i Norge och arbetar på ett bibliotekscafé. Hon debuterade 1998 och har sedan dess gett ut fem diktsamlingar. I vår utkommer hennes diktsamling En flöjt av mörker översatt till svenska av Hanna Hallgren, Jenny Tunedal och Anna Jansson på Ellerströms förlag.

💚 Wesam Almadani är författare och aktivist, bosatt i Norge. Almadani har givit ut romanen Kroppens schizofreni, samt flera dikt- och novellsamlingar. Verken har översatts till engelska, norska, svenska, hebreiska och italienska.

💚 Mamdouh313

Sedan Mamdouh313 kom till Göteborg från Beirut 2017 har han etablerat sig i sin hemstad som multimediakonstnär och DJ. I staden har han gjort avtryck genom att skapa Not Your Habibi, en säker plats och scen för kreativa uttryck av queera konstnärer från Sydvästasien och Nordafrika, och med Infra Artist Collective, en DIY-orienterad kreativ plats för samtida konst.

The Queer Gaze arrangeras med stöd från Kulturrådet, Göteborgs stad, Svenska Akademien och i samarbete med ABF-Göteborg.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Återköp av biljetter

Vi återköper inte köpta biljetter. Detta gäller alla våra arrangemang förutom Barnens Ocean. Vid avbokning av biljetter för Barnens Ocean maila till info@oceanen.com

Om vi ställer in ett arrangemang betalas samtliga biljetter exkl. serviceavgift automatiskt tillbaka till det konto som du köpte biljetten/biljetterna med.


Arrangör

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokal

Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer