skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

The Hanged Man + 7ebra

Eventet är avslutat

The Hanged Man + 7ebra

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

3 feb 2023 19:00 - 4 feb 2023 01:00

Beskrivning

Oceanen presenterar: The Hanged Man + 7ebra

Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8

Datum: 3 februari 2023

Tid: 19.00 - 01.00

Åldersgräns: 20 år

________

Den Stockholmsbaserade kvartetten The Hanged Man bildades redan 2013 och firar 10 år nästa år. Men redan i höst är det dags för ny musik i form av bandets tredje fullängdsalbum tillika deras första tillsammans med indiebolaget PNKSLM Recordings, efter två album med Dubious Records.


The Hanged Man startades ursprungligen av Rebecka Rolfart (Those Dancing Days, Vulkano, Second Oracle etc) och har utkristalliserats till den kvartett vi ser och hör idag, där hon fått sällskap av Dennis Egberth (Saigon etc) på trummor och percussion, Elias Jungqvist (side effects, Viagra Boys etc) på synth och Mattias Gustavsson (Dungen, AOP) på bas, med Rebecka Rolfart på sång och gitarr.


The Hanged Mans nya album Tear It All spelades in i Studio Rymden under tre dagar i januari i år och samproducerades tillsammans med Daniel Bengtsson, med pålägg i Mattias Gustavssons studio. Bandet själva beskriver albumet som att handla om “transformation, om att riva allt från grunden för att kunna återuppstå. Det genomsyras av ett hopp om att få frigöras, förändras. Samtidigt är det en bearbetning av sorgen efter en älskad hunds hastiga bortgång”.



7ebra är ett nytt Malmöbaserat projekt och den senaste signingen till PNKSLM Recordings (ShitKid, Les Big Byrd, Sibille Attar m.fl.). Bakom 7ebra står Inez och Ella, två 25-åriga tvillingar från Malmö som så länge man kan minnas spelat musik ihop. Inez spelar gitarr och sjunger, Ella spelar keyboard, orgel och Mellotron samtidigt som hon med fötterna kontrollerar samples - allt detta medan båda sjunger kusliga melodier på ett sätt bara tvillingar kan. Resultatet är vackert men punkigt, minimalistiskt men storslaget.


Duon startade som ett soloprojekt från Inez innan systern Ella tjatade om att få vara med och lägga lite stämmor, piano och melodier på Inez verk. Inez stretade länge mot men gav till sist med sig då det var dags för första spelningen och Inez insåg att det inte skulle vara så roligt att göra spelningen själv.


Spelningen ägde rum på klassiska Tambourine Studios och var starten på något nytt, inte bara då 7ebra nu var en duo utan även då Tore Johansson, producenten bakom indieklassiker som Franz Ferdinands första album och The Cardigans, fick upp öronen och ögonen för den magi som nu skapades. Tore frågade om 7ebra ville spela in ett album med honom, och man tvekade inte en sekund.


Sedan dess har duon signat med PNKSLM Recordings och har börjat lämna avtryck på scenerna i Skandinavien, Storbritannien och Europa där man spelat med akter som Future Islands, The Dandy Warhols och bob hund. Fler livedatum kommer att annonseras och 2023 kommer 7ebra synas ute på vägarna världen över.


Nyligen släppte man nya singeln I Have a Lot to Say som är ett perfekt exempel på 7ebras självklara och redan karaktäristiska sound som blandar allt från gitarrsolon till minimalistiska och fångande indierockmelodier, allt kryddat med Tore Johanssons unika produktion. Låten är den andra singeln och smakprovet på det kommande debutalbum som stundar under våren 2023 på PNKSLM Recordings.





Arrangör

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokal

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer