Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

THE GREAT AMERICAN SONGBOOK

Eventet är avslutat

THE GREAT AMERICAN SONGBOOK

Från 220,00 SEK

Plats

Datum

3 mar 2023 19:00 - 21:15
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

THE GREAT AMERICAN SONGBOOK

Isabella Lundgren, jazzsångerska
Calle Rasmusson, dirigent
Göteborg Wind Orchestra


Var: Pingstkyrkan, Brattgatan 1, Uddevalla
När: fre 3 mars
Tid:
19.00 – ca. 21.15, café i pausen
Onumrerade sittplatser

Nu kan vi presentera ett helt nytt samarbete med en av Sveriges främsta jazzsångerskor Isabella Lundgren. Tillsammans tolkar GWO, Isabella och kvällens dirigent Calle Rasmusson THE GREAT AMERICAN SONGBOOK som innehåller den mest inflytelserika amerikanska låtskatten från 1900-talet.

Artister som Ella Fitzgerald, Frank Sinatra och Sarah Vaughan har gjort denna unika musikskatt känd världen över och idag tolkar världsartister ur alla genrer sångerna.
Det mesta av musiken har arrangerats speciellt för GWO med alla de rika möjligheter till klangvariationer som bjuds. Allt för att lyfta fram dessa odödliga sånger!


Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en unik intensitet har hon förmågan att trollbinda sin publik. Hon har grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier varav Orkesterjournalens Gyllene skiva, Jazzkatten och Monica Zetterlund-stipendiet bara är ett par exempel.

2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Senaste åren har vi sett henne sjunga både på Idrottsgalan, SVT:s Nyårskonsert, Bingolotto och i På Spåret.

Konsertens dirigent Calle Rasmusson är ursprungligen trummis men idag verksam främst som kompositör, arrangör och dirigent. Han beskriver sig själv som en musikalisk arkitekt där konstnärlighet och hantverk går hand i hand.

Calle har samarbetat med både nationella och internationella orkestrar och artister såsom The Metropole Orkest, Bohuslän Big Band, Sveriges Radios Symfoniorkester, Tommy Körberg, Rigmor Gustafsson, Ale Möller, Chaka Khan, Gregory Porter, Lalah Hathaway, Gretchen Parlato, Cory Henry m.fl.

Göteborg Wind Orchestra är en modern och nyskapande blåsorkester. GWO kännetecknas
av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern
tar regelbundet emot nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer. I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.

www.gwo.se

www.isabellalundgren.com

www.musikmotvald.se

Arrangör

Vi tror att musik kan förändra, påverka och ge oss mod att göra fler bra saker som skapar ett bättre samhälle.

Lokal

Pingstkyrkan, Brattgatan 1, 451 50 Uddevalla

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer