skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

The Creation - Nytt svenskt oratorium med Mikaeli kammarkör och Stockholm Brass Quintet

Eventet är avslutat

The Creation - Nytt svenskt oratorium med Mikaeli kammarkör och Stockholm Brass Quintet

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

12 jun 2019 19:30 - 21:00

Beskrivning

ETT NYTT SVENSKT ORATORIUM!

Onsdag 12 juni i Eric Ericson-hallen kl 19.30 ges för första gången oratoriet
The Creation (Skapelsen) av Mattias Sköld.
En musikhändelse att uppmärksamma!

I början av hösten 2018 träffade jag på Mattias Sköld på Konserthuset i Stockholm och han var ivrig att få prata. ”Jag har något nytt på gång….”
Det nya var ett nytt oratorium som visserligen bara till häften var färdigskrivet men han ville ändå att jag skulle läsa igenom och komma med synpunkter. Sagt och gjort. Jag fick ett halvt oratorium och efter att ha spelat igenom partituret var jag helt övertygad. Min kommentar blev: ”Har du hela verket färdigt före nyår så lovar jag att göra allt för att få det framfört under 2019”.
Och första veckan i januari 2019 låg hela det nya The Creation färdigt!
Mikaeli kammarkör och jag har haft förmånen och glädjen att få uruppföra flera av Mattias Skölds andra större verk. Jag känner i detta nya oratorium en ny ton – ett direktare tilltal, en intressantare form och kanske t.o.m. ett drag av romantisk skönhet i klangen!
Anders Eby

Efter framgångarna med flera mindre körverk a cappella och efter de stora satsningarna
Requiem (soli, kör, stråkar och synth från 2007), Christmas Oratorio (soli, kör och kammarorkester från 2011) och St. John Passion (tenorsolo, kör och slagverkskvartett från 2014) kommer nu The Creation!
Oratoriet utgår från samma text som hos Joseph Haydns välbekanta Die Schöpfung men nu i den engelska versionen. Och Mattias Sköld har denna gång valt att besätta med tre solister, kör, 6 brassinstrument (2 horn, 2 trp, 1 trb och tuba) och 2 synthesizers.
Durata 45-50 minuter.

Medverkande:
SOFIA NIKLASSON sopran
ANNA ZANDER SAND mezzosopran
CARL UNANDER SCHARIN tenor
MIKAELI KAMMARKÖR
STOCKHOLM BRASS QUINTET
ANDERS EBY dirigent

Som inledning på konserten framförs Paul Hindemiths Apparebit repentina dies;
ett verk från 1947 för kör och 10 brassinstrument. Detta starkt uttrycksfulla verk i tre satser har en latinsk text från det tidiga 700-talets England.  

Konserten spelas in av SRP2 Live och sänds senare i P2

Arrangör

Lokal

Eric Ericsonhallen Eric Ericsonhallen, 111 49, 111 49 Stockholm

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer