skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

The Bandettes//Ashes & Fire//Just As Blue

Eventet är avslutat

The Bandettes//Ashes & Fire//Just As Blue

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

31 maj 2023 19:15 - 23:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

En helkväll fullspäckad med Americana/Country/Bluegrass.Tre superfina band i en smäll! En varm rekommendation för country-älskaren

🪕

Dörrar kl 18
(ca-tider)
Just As Blue kl 19:30
The Bandettes kl 20:15
Ashes & Fire kl 21:00entré 150 kr

The Bandettes (Malmö)

Stämsångsdriven americana/country med ett skandinaviskt skimmer, kryddat med några stänk pop och en nypa jazz. Lägg därtill texter som handlar om tåg, skägg, brustna hjärtan, och kraften i en långvarig vänskap. Lika delar allvar som glimten i ögat, som blivit något av The Bandettes ess i rockärmen under deras drygt tio år tillsammans.Våren 2023 släpps deras nya skiva “As the universe is expanding…”. Låtarna handlar bokstavligt talat om livet, döden och allt däremellan. Om att vi faktiskt inte vet vad som händer när vi dör, sammanflätade historier om missfall, hyllandet av den underskattade egenskapen lathet - och den där känslan när du inser att du gillar din väns katt mer än vännen själv.Live ger The Bandettes ett såväl sprudlande som stämningsfullt framträdande, rullande rytmer och svängiga låtar kombinerat med känslosamma ballader. Självklart iförda matchande outfits.https://open.spotify.com/artist/208qxflE4I6uB0jC0gKMYB...

Ashes & Fire (Gbg)
En mörk oktoberkväll i ett överbelamrat kök vid en sjö i Mölndal. Det var där och då det hände. Emot alla odds och trots upprepade tillsägelser blev Ashes & Fire till den kvällen. Det regnade. Någon hade glömt ugnen på.Ingen va redo men nu är dom här! Ett härligt oväntat americanaband som tar olika form varje gång de står på scen. Någon på en bar i en okänd stad beskrev dem en gång som Ryan Adams & Emmylou Harris konstiga skilsmässobarn med ena foten fastkilad i en Paul Simon potta. Detta är nu den officiella bandbeskrivningen på deras hemsida.Dagen till ära släpper de även sin nya singel som får premiär på skeppet denna afton!https://open.spotify.com/artist/4o8hIToTKcnbQJyFv8JIRS...

Just As Blue (Gbg)
Två dagar innan nyårsafton 2022 släppte bluegrassbandet från Göteborg sitt sprillans nya album "Through with falling" på alla stora musikplattformar. Just as Blue har spelat tillsammans sedan 2015 och har sedan starten utforskat gränserna för hur man tar det bästa från traditionell bluegrass och blandar det med nya spännande influenser. På detta album presenterar de sitt egna göteborska bluegrassound.Just as Blue är ett band från Göteborg med hjärtat i den amerikanska rootsmusiken, bluegrass och americana, men med starka rötter i svensk folkmusik, pop och jazz. Denna mix av influenser skapar Just as Blues helt egna sound. Med i mixen är typiska bluegrassinstrument som smattrande banjo, drivig gitarr, stabil ståbas, smäktande fiol och härlig stämsång.
Bandet har sedan första början känts igen för sina låtar där starka instrumentinsatser, spelglädje och driv blandas med själfull sång med mycket närvaro, och där det viktigaste i sångerna alltid är vilken historia som berättas. Det är historier om att vara på väg, om längtan bort och om längtan hem. Berättandet är alltid i fokus oavsett om det går i 180 knyck eller om det är en långsam cruise genom ett öppet landskap. Med ena foten stadigt stående i bluegrasstraditionen och den andra foten i det mer progressiva står Just as Blue ändå stadigt i rootsmyllan.
Sedan de första spelningarna i 2015 har de spelat sin musik på festivaler runtom i Sverige och Europa. Sommaren 2022 var de bland annat inbjudna att spela på festivalen Bluegrass in La Roche i Frankrike som är Europas största bluegrass festival. Deras scenframträdanden och varma kontakt med publik har gjort dem till ett uppskattat liveband.
I december 2022 släppte de sitt efterlängtade studioalbum ”Through with Falling” på alla stora musikplattformar så som Spotify, Applemusic och Youtube. Inspelad och mixad av Henric Cederblom i studio Epidemin och mastrad av Petter Eriksson.

https://open.spotify.com/artist/61NeI7qcfBmRAulFt5KJiM...

Arrangör

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer