Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Tema Sven Fristedt: mönsterformgivare Hanna Wendelbo

Eventet är avslutat

Tema Sven Fristedt: mönsterformgivare Hanna Wendelbo

Från Gratis

Plats

Datum

7 sep 2023 18:00 - 18:45
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Välkommen på föredrag!

Hanna Wendelbo är designer och formgivare med specialkompetens inom mönsterformgivning. Allt sedan utbildningen på HDK i Göteborg med examen 2001 har Hanna jobbat i branschen som mönsterformgivare. Med erfarenhet från flertalet företag i den svenska tapetbranschen har Hanna designat mer än trehundra mönster som klär väggarna både i svenska som internationella hem. Inspirationen hämtas ständigt från blommorna Hanna odlar i sin egna trädgård. De målas av i gouache eller akvarell och rapporteras sedan upp till blommiga mönster för både tyg och tapet. Hanna har ritat mönster för tex IKEA, Lindex, Klippans Yllefabrik, Borås Tapeter och Midbec Tapeter för att nämna några. Under föreläsningen berättar Hanna om sitt yrke som mönsterformgivare och hur hon hittar inspiration bland blommor och blad.

Titta gärna in i vår utställning om en annan textilformgivare, Sven Fristedt – Mästare i mönster, före eller efter föredraget!

Biljettpriser: Vuxen 150 kr, pensionär och student 100 kr, Kulturens medlemmar 50 kr, fri entré för besökare 0–18 år. Entré till museet ingår i biljettpriset!

Arrangör

Kulturen i Lund är ett kulturhistoriskt museum med historiska hus från olika tider, flertalet utställningar och programverksamhet för olika åldrar. Kulturen har en rik programverksamhet (cirka 500 evenemang om året) med allt från visningar, föredrag och pyssel till teaterföreställningar, musikevenemang och firande av årets högtider.

Lokal

Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer