TEDxYouth Stockholm - Recreating The Future

25 okt 2018 17:00 - 20:30

Fryshuset (arenan), Mårtensdalsgatan 2, 120 30 Stockholm

Prisbelönta entreprenören Negin Azimi, 20 år inbjuder till TEDxYouth Stockholms event om vägen till ett hållbart näringsliv

- För att skapa ett hållbart näringsliv och samhälle behöver vi förändra väldigt mycket, inte minst på arbetsmarknaden, säger arrangören Negin Azimi. Hon är stolt över att årets TEDxYouth Stockholms talare har så gedigna kunskaper i ämnet och att de på olika sätt representerar den unga generationens nytänkande entreprenörer.

Vid sidan av engagemanget med TEDx driver Negin Azimi ett företag, föreläser för näringslivet och är styrelseledamot för SOS Barnbyar. Veckans Affärer har bland annat utsett henne både till Sveriges supertalang och till en av tjugo unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på. Hon har dessutom fått utmärkelsen Sveriges Ungdomsentreprenör av Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. 

TEDxYouth Stockholm är skapat av unga och är en plattform där generationer möts och lyssnar till varandra. Syftet är också att inspirera makthavare och näringsliv att tillvarata ungas potential och inse vikten av att lyssna till unga. Unga entreprenörer besitter idag kunskap och insikter om hur Sveriges näringsliv bör utformas i framtiden för att vinst och hållbarhet ska kunna förenas och förstärka varandra. En nödvändig förutsättning för att möta framtiden. 

Recreating The Future genomförs i samarbete med Fryshuset samt huvudsponsorn Dale Carnegie. Berit Friman, VD för Dale Carnegie kommer att hålla en workshop tillsammans med arrangören om hur vi går tillväga för att hålla inspirerande föredrag i klassisk TED-anda.

- Eventet är ett sätt för oss på Dale Carnegie att investera i framtiden. Det är även ett utmärkt tillfälle för inspiration och reflektion för att kunna omforma sin egna framtid, säger Berit Friman.

Föreläsarna:

- Andra Farhad, entreprenör som driver företaget Börshajen, kommer att tala om hållbar ekonomi.

- Shanga Aziz, grundare av prisbelönta organisationen ”Locker Room Talk”, talar om en ny manlighet.

- Gurgîn Bakircioglu, programledare, journalist och poddare berättar om minimalism och hållbarhet.

Var: Fryshuset Stockholm, Arenan, Mårtensdalsgatan 2–8 (T-bana Gullmarsplan)

När: Torsdagen 25 oktober kl. 17.00 - 20.30

Biljetter: Begränsat antal platser. Biljetter finns att köpa/ hämta gratis (för personer under 18 år).

Nyfiken på att veta mer om TEDxYouth Stockholm eller Negin Azimi? 
Besök vår hemsida www.tedxyouthstockholm.com eller kontakta negin@tedxyouthstockholm.com 

OM TED

TED är en icke vinstdrivande organisation som är hängiven till idéer som är värda att sprida. Det hela startade som en konferens där man samlade personer från tre olika världar: Teknologi, Nöje och Design. Sedan dess har TED’s räckvidd blivit ännu bredare i samband med de två årliga konferenserna - den officiella TED konferensen i Long Beach/ Palm Springs varje vår, samt TEDGlobal konferensen i Edinburgh UK varje sommar. TED inkluderar den prisbelönta videokanalen TEDTalks, The Open Translation Project, TED conversations, det inspirerande TED Fellows, TEDx-programmen och slutligen det årliga TED-priset.

OM TEDXYOUTH@STOCKHOLM
TED anser att idéer är värda att sprida och har därför skapat TEDx, ett program av lokala, självorganiserande events som samlar människor för att dela en TED-liknande upplevelse.

Vårt event kallas för TEDxYouth Stockholm, där x = ett självständigt organiserat TED-event. På vårt event TEDxYouth Stockholm kombineras livetalare med TEDTalks-videos för att skapa en djupare diskussion. TED-konferensen tilldelar generella riktlinjer för TEDx-programmen, men individuella events likt vårt, är självorganiserat.

VÅRT SYFTE
Vår vision är att TEDxYouth Stockholm ska bli ett levande forum där unga och äldre kan mötas och inspireras av varandra. TEDxYouth Stockholm bör ses som en aktiv plattform för samhällsfrågor, entreprenörskap och utveckling. Eventet är inte bara ett engångsarrangemang, utan en verklighetsförankrad community vars idéer lever vidare även efter konferensen. Genom TEDxYouth Stockholm vill vi använda upplevelsen och idéerna som uppstår för att aktivt jobba med att lösa de samhällsproblem vi står inför. Tillsammans arbetar vi för att skapa en bättre värld.

Vi bjuder in alla att dela med sig av sina unika historier och perspektiv av världen. Ålder, sexuell läggning, bakgrund och politisk åsikt har ingen betydelse.

Early Bird - Standard (18-25 år) Ej tillgänglig
Early Bird - Student/ 65+ år Ej tillgänglig
Ungdom (Under 18 år) Ej tillgänglig
Early Bird - Standard (26-64 år) Ej tillgänglig
Student / 65+ år Ej tillgänglig
Standard (18-25 år) Ej tillgänglig
Standard Vuxen (18-64 år) Ej tillgänglig

Negin Azimi

Arrangör

Shanga Aziz

Talare

Andra Farhad

Talare

Gurgin Bakircioglu

Talare

Sofia Kacim

Moderator