Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Taubedagen

Eventet är avslutat

Taubedagen

Från 300,00 SEK

Plats

Datum

12 mar 2023 14:00 - 16:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

På Skeppet Gbg den 12 mars 2023, som är Evert Taubes födelsedag, instiftas “Taubedagen 12 mars” i form av en konsert i två akter som blir en happening i Taubes anda, där vi firar Evert, minns hans son Sven-Bertil och hälsar våren välkommen med att besjunga tjällens (strandskatan) ankomst – sen urminnes tider Bohusläns och Västkustens viktigaste vårtecken.

På “Taubedagen 12 mars” kommer scenen att fyllas av två körer, tolv musiker, sångare och kompositörer samt sex författare och forskare. Närvarande kommer också att vara representanter för Stiftelsen Taubes Värld som har sitt säte i Göteborg.

Bland alla medverkande kan nämnas Benny Andersson, Peter Nordahl, Göteborgs kammarkör, Göteborgs nya flickkör, gitarrduon The Gothenburg Combo, Peter Nordahl, Myrra Malmberg, Martin Bagge och den iranske trubaduren Päyam Tabatabyi som sjunger Taube till persisk luta. Samt författarna och forskarna Ellen Mattson, Gunnar D Hansson, Oskar Kroon, David Anthin och Per Magnus Johansson. Konferencier är musikkritikern och författaren Martin Nyström – som också är initiativtagaren till “Taubedagen 12 mars”.

Syftet med den dagen är att få Evert Taubes texter och musik att spridas, ta vägen åt nya håll och kopplas till det oväntade. Därför kommer den att bjuda på ett flertal uruppföranden och kända visor i överraskande arrangemang.

Men syftet är också att lyfta fram Evert Taubes ojämförliga konstnärsskap. Hans unika perspektiv som får honom att i sina visor och i sin prosa förbinda hemma och borta, nära och fjärran och det välbekanta med det främmande. Att han vart han än kom i världen – kände igen sig.

Arrangör

Lokal

Skeppet GBG , Amerikagatan, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer