skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Tankfull rappare släpper nytt // Mattis @skeppetgbg

Eventet är avslutat

Tankfull rappare släpper nytt // Mattis @skeppetgbg

Från 215,00 SEK

Plats

Datum

14 apr 2023 19:30 - 23:45
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Tankfull rappare släpper nytt

Med ett nytt STIM-stipendium och tidigare prisad som Årets textförfattare är Sveriges mest eftertänksamma rappare aktuell med sitt andra album.

Mattis släppte sitt debutalbum “Ett tag till” 2020 och den 24 mars 2023 kommer hans andra album, som gästas av Grammis-vinnande rapparen Jaqe, artisten Linus Hasselberg, Norea Sandberg och Alexander Juneblad.

Mattis levererar det oväntade. I en värld där alla försöker vara mer, djärvare och skrika högre för att bli hörda – tar han oss med på en innerlig resa som påminner oss om kraften i det finstilta. Texter om längtan, vilsenhet och relationer varvas med genomtänkta vardagsbetraktelser över otraditionella beats. Ljudlandskapet ackompanjeras av stråkar, flamencogitarrer och stundvis påminner det om 90-talets jazziga pop

– Jag tror jag har undvikit vissa känslor dom senaste åren, flytt om man så vill. Men till slut blir man vilsen i den flykten och då är det svårt att hitta tillbaka till sig själv. Jag gick in i det här projektet med en ambition om att vara så lekfull som möjligt sound-mässigt. En dröm som gick i uppfyllelse var att vi fick spela in en riktig stråkkvartett och att hela skivan är präglad av alla fantastiska musiker som medverkar. Albumet är producerat till största delen av Linus och Hannes Hasselberg på Röda Paradise. Utöver de står även Teodor Wolger, Albin Tjernberg, Alexander Juneblad och jag själv bakom produktionen.

Mattis är en nyskapande nutida artist som hämtar inspiration från litteraturens värld. I hans orubbliga och säregna poesi kan den uppmärksamme hitta spår från både Karin Boye och Joan Didion bland ordlekarna.

Album release: 24 mars 2023

Skeppets Bar & Restaurang har öppet som vanligt.

Foto: Ikram Abdulkadir

Arrangör

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan göteborg, 41463 göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer