Ta tillvara på möjligheter och hitta ditt bästa sätt att vara förälder på. Västerås

22 apr 2018 10:00 - 16:00

ABF´s loklal, CuLTUREN , Sintervägen 6, 72130 Västerås

Ta tillvara på möjligheter och hitta ditt bästa sätt att vara förälder på - en dags föräldrakurs på en söndag.

Vi tar steget från en traditionell föräldrakurs i studiecirkelformat till en kurs i "Netflixformat" dvs alla träffar sker på samma dag.

Kortare föreläsningar utifrån Jesper Juuls analysverktyg "Juul-lådan"

Innehåller bland annat:

  • Hur vi kan ge näring åt barnets och ungas självkänsla
  • Hur vi kan hjälpa barnet stärka sin egen integritet och förstå skillnaden mellan att gränssätta barnet och sätta gränser kring mig själv. .
  • Hur vi kan hjälpa barnet ta mer eget ansvar.

Gruppdiskussioner utifrån Ben Furman´s coachingmetod Reteaming - du reflekterar och gruppen används för att hitta ditt bästa sätt att vara förälder på.

Reteaming är en internationell coachingmetod där vi omvandlar problem till positiva mål, vi fokuserar på framtiden i stället för det förflutna och det som fungerar i stället för det som inte fungerar. Det är ett lösningsinriktat synsätt som ökar samarbetet och kreativiteten, det skapar en stämning som sätter fart på utveckling och uppkomsten av nya idéer.

Kostnad: 500 kr per person eller 800 kr för två personer från samma familj. Fika och arbetsbok från Reteaming International ingår, ta med egen matsäck för lunch

För vem? Alla slags föräldrar; par, en förälder från ett par eller ensamstående Antal gruppdeltagare: 20 st.

Om kursledaren Eva-Lena Larsdotter (f.d Edholm) Hon är förskolläraren som blev familjehemsförälder i nio år till sammanlagt nio tonåringar och började studera vidare, numera har hon ett gediget CV och hon är bland annat magister i barn- och ungdomsvetenskap samt Reteamningcoach. Eva-Lena har föreläst för familjehemsföräldrar, lärare, pedagoger, socionomer och alldeles vanliga föräldrar över hela Sverige, i flera år har hon lett föräldrakurser i sin hemstad Gävle och har under hösten varit grupphandledare för familjehemsenheten i Borlänge. Mer info om Eva-Lena

Några uttalande från tidigare deltagare på föräldrakurser:

”Tack för kursen. Din styrka är att ditt sätt att binda in egna erfarenheter i kursmaterialet och ditt engagemang. Det är också bra att du låter oss reflektera, diskutera och komma på lösningar. Jag tar med mig att det inte är barnet som är problemet sitter utan hos oss vuxna och att samma sak leder till samma sak.”
Malin, Gävle

”Som vanligt: Klockrent. Din styrka är all kunskap och personlighet. Grymt bra kombination. Jag tar med mig rubbet. Du är suverän. Fortsätt bara.”
Linnea, Bollnäs

”Intressant, utvecklande. Många upplevelser. Jag tar med mig styrka, nu kämpar vi framåt”
Thomas, Skutskär

”Jag är jätteglad att jag fått gå kursen. Känns som vi har tur som har dig här i stan. Styrkor: öppen, okonstlad, kunnig! Bra med konkreta exempel och bra att det fanns tid att diskutera mycket.”
Maria, Gävle

”Det har varit bra med dina exempel och dina kopplingar till våra (kursdeltagarnas) situationer med barn. Jag tar med mig inspirationen att lära mer som kan vara till nytta för mig som förälder och barnet som växer upp.”
Christian, Gävle

”Du kan visa på ett enkelt sätt hur tokigt det kan bli i vardagen och att det finns massor att göra för att förändra! Jag kommer att använda mig av så mycket som möjligt. Jag kommer gärna tillbaka på fler föräldragrupper framöver.”
Annika, Skutskär

Föräldrakurs. 500 kr. Betalas på plats.

Ej tillgänglig