SYMBIO

3 apr 2019 19:00 - 21:00

Wasabryggeriet, Sveagränd 1, 78433 Borlänge

Symbio utsågs till Årets bästa nya konstnär på Sveriges folk- och världsmusikutmärkelser 2016. Med sin starka scen närvaro och en magisk kombination av hurdy-gurdy och dragspel utför duoen på ett sätt som du aldrig hört förut, tar sin publik på en rörlig och drömmande musikalisk resa. Genom en lekfull, energisk och nära samverkan skapar Symbio ny musik med ett varmt uttryck. De skriver oftast eget material och vill skapa en musikalisk värld som de själva påverkas av. Under konserter spelar de med både allvar och glädje och berättar om personliga och levande historier om musiken.

De två musikerna i Symbio är akademiker från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Sibelius-akademin i Helsingfors. Symbio skapades 2012 och år 2015 mottog duoen Scholarship for Ensembles från Kungliga Musikhögskolan. I oktober 2016 släppte de sitt debutalbum Phoresy och deras andra album kommer att släppas på sensommaren 2018.

- Symbio är ett projekt som ligger mycket nära våra hjärtan. Vi är passionerade om den musik vi sammanför. Vi hoppas och tror att vår musik kommer att röra både arrangörer och publik.

Biljetterna släpps onsdag 6 mars.

Medlem Ej tillgänglig
icke medlem Ej tillgänglig
Ungdom t.o.m 25 år Ej tillgänglig