Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Sveriges framtida försvar

Eventet är avslutat

Sveriges framtida försvar

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

16 maj 2019 18:00 - 19:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Den 14 maj lägger försvarsberedningen efter två års arbete fram sin slutrapport om det framtida svenska försvaret. Samtliga åtta riksdagspartier har varit representerade i beredningen som gjort säkerhetspolitiska bedömningar och förberett riksdagens kommande femåriga försvarsbeslut. Syftet har varit att söka enighet över den politiska blockgränsen.
I en delrapport som presenterades i december 2017 och som behandlade civila försvaret skrevs att "ett väpnat angrepp mot Sverige inte kan uteslutas" och rekommenderades lagring av livsmedel i beredskapssyfte. En bred samsyn har rått i försvarsberedningen om att ett skärpt läge i omvärlden för första gången sedan 1970-talet kräver att försvaret måste växa, bland annat genom en fördubbling av numerären i armén. Olika bud har lagts om hur mycket försvaret ska få kosta. Från nuvarande dryga en procent av BNP, har i politiska debatten nämnts en höjning till 1,5 procent, och till och med 2 procent. Försvarsministern har försökt dämpa förväntningarna om utrymmet för kostnadsökningar.

I den allmänna debatten har efterlysts att andra inslag i säkerhetspolitiken borde ges större utrymme, såsom utrikes- och handelspolitiken, förtroendeskapande åtgärder, samarbete mellan civilsamhällena och på mellanfolklig nivå m.m. Därtill har kritiska synpunkter framförts om svenska militärinsatserna i Afghanistan och Irak under USAs ledning.

Medverkande:
Björn von Sydow, ordförande i försvarsberedningen, tidigare försvarsminister och riksdagens talman

Samtalsledare:
Gunnar Lassinantti, ABF Stockholm

Lokal: Sandlersalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF Stockholm ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer