skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Svenskar i Världens sommarprogram 2019

Eventet är avslutat

Svenskar i Världens sommarprogram 2019

Från 450,00 SEK

Plats

Datum

22 aug 2019 09:00 - 23 aug 2019 15:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

När Sveriges sommarskrud är som vackrast bjuder Svenskar i Världen in till tre spännande evenemang: Utlandssvenskarnas parlament inklusive mingel på UD, Svenskar i Världens årsmöte och avslutningsvis firandet av Årets svensk i världen. OBS! Notera att medlemmar måste använda en aktiveringskod för att komma åt medlemsbiljetter. Kontakta kansliet om du saknar din kod.

22 augusti:

Utlandssvenskarnas parlament

Utlandssvenskarnas parlament är ett viktigt forum för att synliggöra och sammanfatta de utmaningar många utlandssvenskar har i relation till svenska regelverk. Det kan bland annat handla om svårigheten med att ansöka om nytt pass eller körkort, avsaknaden av aktivt personnummer för utskrivna svenskar och svenska barn födda i utlandet, bedömningen av IB-betyg och SINK-skatten för att nämna några områden som förenar en i övrigt heterogen grupp. På parlamentet diskuterar utlandssvenskar i samråd med experter och politiker olika lösningar på dessa utmaningar.

På sikt är målet att svenskar med framgång ska kunna arbeta, studera och bo utomlands för att kunna tillgodogöra sig internationell erfarenhet som inte bara gynnar individen utan även det svenska näringslivet och samhället i stort.

Årets tema är ”Internationell erfarenhet – en framgångsfaktor för svenskar, det svenska näringslivet och samhället i stort”.

Talare:
Anna König Jerlmyr, finansborgarråd och gruppledare för kommunfullmäktigegruppen i Stockholms stad

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet och författare till boken ”Från sagoland till framtidsland – om svensk identitet, utveckling och emigration”

Lena Olving, företagsledare med mångårig internationell erfarenhet, utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna 2012 av Veckans Affärer

Politiker:
Lars Andersson (SD), Alexandra Anstrell (M), Sofia Damm (KD), Jens Holm (V), Kerstin Lundgren (C), Johan Pehrson (L), Pernilla Stålhammar (MP), Mathias Tegnér (S).

Moderator:
Lisa Emelia Svensson, ambassadör, diplomat vid FN och UD, doktorsexamen i företagsekonomi och ledamot i Svenskar i Världens styrelse

Arbetsgrupper:
Grupp 1 – Utbildningsfrågor
Grupp 2 – Skatte- och pensionsfrågor
Grupp 3 – Mobilitetsfrågor
Grupp 4 – Försäkring- och sjukvårdsfrågor
Grupp 5 – Medborgarrättsfrågor
Grupp 6 – Medborgarskapsfrågor
Grupp 7 – Attityd- och värderingsfrågor

Datum: 22 augusti, 2019
Tid:
10:00-17:00, registrering från 9:00
Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Kostnad: 350 kr för medlemmar (kräver aktiveringskod), 450 kr för icke-medlemmar. Avgift från Billetto tillkommer. Lunch, för- och eftermiddagsfika ingår. Har du matallergier? Kontakta kansliet.


Mingel på UD

I anslutning till parlamentet öppnar Utrikesdepartementet sina portar och välkomnar oss till det traditionsenliga minglet som i år äger rum i Bankhallen på Malmtorgsgatan 3. Om det politiska läget tillåter närvarar utrikesminister Margot Wallström. Observera att minglet endast är avsett för medlemmar. De medlemmar som deltar på parlamentet prioriteras, först till kvarn gäller.

Datum: 22 augusti, 2019
Tid:
17:30-19:30
Plats: Bankhallen, Malmtorgsgatan 3, Stockholm
Kostnad: gratis (kräver aktiveringskod)

23 augusti:

Svenskar i Världens årsmöte

På årsmötet kommer vi bland annat att välja ny ordförande, rösta om stadgeändring avseende §4 och presentera hur verksamheten framåt har stakats ut. Endast för medlemmar. Kallelsen och material till årsmötet hittar du här.

Datum: 23 augusti, 2019
Tid:
10:00-11:00, registrering från 9:30
Plats: Vapensalen, Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Kostnad: gratis (kräver aktiveringskod)

Årets svensk i världen-lunch

Välkommen att delta i firandet av Årets svensk i världen 2019!

I över trettio år har Svenskar i Världen uppmärksammat svenskar som på ett extraordinärt sätt har utmärkt sig inom olika områden och satt Sverige på världskartan.

Årets firande inleds med en fördrink där pristagaren deltar, följt av en lunch med vin eller alkoholfritt alternativ, och avslutningsvis kaffe. Det bjuds på underhållning av bland annat pianisten Adam Jonströmer och tal av pristagaren.

Vi har dessutom den stora äran att gästas av några av tidigare års pristagare.

Datum: 23 augusti, 2019
Tid:
registrering från 11:30, fördrink 12:00-13:00, lunch 13:00-15:00
Plats: Spegelsalen, Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Klädsel: kavaj
Kostnad: 800 kr för medlem (kräver aktiveringskod), 1 300 kr för övriga – då ingår 2019 års medlemskap.
Avgift från Billetto tillkommer. Har du matallergier? Kontakta kansliet.


Arrangör

Svenskar i Världen är en ideell och politiskt oberoende organisation som sedan 1938 har varit utlandssvenskarnas röst i Sverige. Genom påverkansarbete, råd och stöd gör vi det enklare för svenskar att studera, arbeta eller av andra skäl bo utomlands, men också att flytta hem igen. Vi verkar också för att svenskarnas internationella erfarenhet och kompetens ska tas tillvara på bästa möjliga vis. Vill du kontakta oss? Mejla då till sviv@sviv.se.

Lokal

Storgatan 19 Storgatan 19, Näringslivets Hus, 114 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer