Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Svenskar i Världens Sommarprogram 2017

Eventet är avslutat

Svenskar i Världens Sommarprogram 2017

Från Gratis

Plats

Datum

21 aug 2017 09:00 - 23 aug 2017 15:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Svenskar i Världen bjuder in till Sommarprogrammet 2017!

Det är äntligen dags för årets Sommarprogram, som kommer att hållas den 21 -23 augusti.* Notera att anmälan är bindande.

De olika biljetterna finner du under "Hitta Biljetter."

Logga in på Billetto eller skapa ett nytt konto för att få dina biljetter skickade till dig på e-post.
(Jag har glömt mitt Billetto-lösenord)


Ombudsträffen

Tid och plats: Måndag 21 augusti klockan 16:00-18:00, Stockholm.
Separat inbjudan till våra ombud. Dagen bjuder på mingel hemma hos paret Grimaldi i diplomatstaden tillsammans med andra engagerade ombud, kansliet, vår generalsekreterare och delar av styrelsen.

Anmälan sker på Billetto eller direkt till kansliet på kommunikation@sviv.se

OBS. Endast för ombud för Svenskar i Världen.

Utlandssvenskarnas Parlament 2017

Tid: Tisdag 22 augusti klockan 09:00 - 13:00, registrering från 08:00.
Plats: Industrisalen, Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Pris: Medlem 450 kr, ej medlem 550 kr (serviceavgift tillkommer) kaffe och lunch ingår i priset**

Dagen inleds klockan 9.00 i Industrisalen i Näringslivets Hus i Stockholm. Under dagen kommer det att finnas tre arbetsgrupper där resolutioner tas fram. Underlag på detta kommer att skickas ut till anmälda deltagare innan Parlamentet.

Beskattning och välfärdsfrågor - här tar vi fram resolutioner om bland annat socialförsäkringar och sjukvårdsförmåner för utlandssvenskar samt beskattning med SINK-skatten i fokus.

Medborgarrättsfrågor - resolutioner för förenklad passförnyelse och pass som identitetshandling tas fram såväl som en särskild valkrets för utlandssvenskar och e-röstningsfrågor.

Mobilitetsfrågor - tillgängligheten på tjänster för hemvändare och utlandssvenskar samt problematik för hemvändande svenskar diskuteras i denna grupp.

Familje- och utbildningsfrågor - om skolpengen, svenskundervisning i utlandet och familjeärenden.

Experter och politiker kommer att få säga sitt om de föreslagna resolutionerna som vägleder Svenskar i Världens verksamhet de kommande två åren. Förmiddagen avslutas med en inspirerande talare som kommer att offentliggöras i ett senare skede, samt lunch och mingel i Näringslivets Hus.

Medlemmar får rabatterat pris på detta evenemang.
Undomsmedlemmar går till självkostnadspris. För anmälan vänligen kontakta kommunikation@sviv.se

Tryck här för att se årets talare samt detaljerat schema över dagen

Mottagning på UD
Tid: 17.30, 22 augusti
Plats: Plats: Arvfurstens Palats, Gustav Adolfs Torg 1
Pris: Ingen avgift. Anmälan krävs.

Efter Parlamentet tar utrikesminister Margot Wallström emot i Arvfurstens Palats. Anmälan endast till mottagningen är ej möjlig. Mottagningen är endast för deltagare som även har biljett till Utlandssvenskarnas Parlament samma dag. Biljett till Utlandssvenskarnas Parlament + anmälan till mottagning krävs! Glöm inte att ta med giltig legitimation.

Årsmöte och årsmöteslunch med prisutdelning till Årets Svensk i Världen 2017

Tid: Onsdag 23 augusti klockan 12:00 - 15:00, registrering från 11:00.
Plats: Grand Hôtel, Vapensalen & Spegelsalen
Pris för Årsmöteslunchen med prisutdelning: Medlem 475 kr, ej medlem 575 kr (serviceavgift tillkommer)**
Pris för Årsmötet: Ingen avgift. Föranmälan till gästlistan krävs.

Dagen inleds med årsmöte i Vapensalen, 12:00 - 12:45, med registrering från 11:00. Därefter följer lunch i Spegelsalen, 13:00 - 15:00, med tillhörande utdelning av priset Årets Svensk i Världen.

Medlemmar får rabatterat pris på detta evenemang.


* Med reservation för att programmet kan komma att förändras.
** Köp av biljetter till medlemspris kommer att kontrolleras mot medlemsregister. Är medlemsavgiften för 2017 obetald kommer mellanskillnaden debiteras på plats.

Arrangör

Svenskar i Världen är en ideell och politiskt oberoende organisation som sedan 1938 har varit utlandssvenskarnas röst i Sverige. Genom påverkansarbete, råd och stöd gör vi det enklare för svenskar att studera, arbeta eller av andra skäl bo utomlands, men också att flytta hem igen. Vi verkar också för att svenskarnas internationella erfarenhet och kompetens ska tas tillvara på bästa möjliga vis. Vill du kontakta oss? Mejla då till sviv@sviv.se.

Lokal

Näringslivets Hus & Grand Hôtel, Stockholm, 11485 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer