Svartidauði [IS] & Sinmara [IS] + 偏執症者 (Paranoid) // Östersund 2019

1 okt 2019 19:30 - 23:30

Gamla Tingshuset (Östersunds Kommun KFF Tingshuset), Samuel Permansgata 13, 831 31 Östersund

I samarbete med Killtown Bookings bjuder vi dig till en äkta isländsk black metal kväll på Gamla Tingshuset (Tingssalen). Vi får besök av två av landets viktigaste band inom den blomstrande, högklassiga och innovativa scenen som leder oss djupt in i mörkret! 偏執症者 (Paranoid) - Lokalt support
De har alltid influerats av både punk och (black)metalscenen. Vilket tydligt kan höras på deras senaste album "Heavy Mental Fuck-Up!" från 2018. Bandet har turnerat flitigt över hela världen sedan starten 2012, men spelar väldigt sällan på hemmaplan, så missa inte denna chans!

https://www.pndftw.com/

Sinmara
Sinmara bildades som Chao 2008 och bytte 2013 namn till Sinmara. Bandet har släppt två stycken fullängdare varav den senaste ”Hvisl starnanna” (Ván Records) kom den 8:e mars i år. Skivan är en naturlig utveckling av den första skivan ”Aphotic womb” som släppte 2014. Det är black metal som måste höras och upplevas.

www.sinmara.com

Svartidauði
Svartidauði anses av många som förfäderna inom Isländsk black metal och bildades redan 2002. Senaste skivan ”Revelations of the red sword” kom i december 2018 och innehåller sex spår av hypnotiska och melodiska riff som greppar tag om lyssnaren från första minuten. Det är explosiva låtar som vävs ihop till ett vackert mörker.

https://svartidaudi.bandcamp.com/