skip to main content

Svampkurs Special med Svampmiddag Uppsala

Svampkurs Special med Svampmiddag Uppsala

Från 1.999,00 SEK

Plats

Datum

28 sep 2024 13:00 - 20:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Ute i skogen, vid en vacker fågelsjö ligger min eventlada i Kiplingeberg. Bakom ladan finns en av Uplands bästa svampskogar med flera eftertraktade arter som många svampplockare letar efter utan framgång. I höst kommer jag att hålla en svampkurs special just där, med en efterföljande middag över öppen eld.

Missa inte detta ypperliga tillfälle att lära dig nya, spännande matsvampar, träffa likasinnade och upptäcka svamparnas kulinariska värld över öppen eld!

Vi träffas på en bestämd plats på området och tar oss till eventplatsen. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Sedan ger vi oss ut i skogen i ca 2 timmar, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. Vi siktar på att plocka 10-15 olika arter matsvamp och när vi har fyllt korgarna återvänder vi till ladan. Där tänder vi eldarna och kokar kaffe. Till kaffet får gästerna smaka på olika förädlade svamprätter i form av 'bites' - recept som finns i min bok 'Svampbok för matälskare'.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro. Efter kaffet kör vi en svampprovningen över öppen eld, där får deltagarna möjligheten att smaka på olika arter var för sig för att upptäcka skillnad i smak och konsistens.

Vi avslutar kvällen med en smakrik svampmiddag och njuter av den magiska omgivningen i skymning med skogsté och sött.

Välkommen på svampkurs med Elles Utemat i höst!

Arrangör

Lokal

Kiplingebergs gods, Uppsala, Uppsala

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer