skip to main content

Svampkurs Special med Svampmiddag Naturum Fulufjället

Svampkurs Special med Svampmiddag Naturum Fulufjället

Från 1.999,00 SEK

Plats

Datum

10 aug 2024 13:00 - 20:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr!

I samarbete med Naturum Fulufjället arrangeras en svampkurs special med svampmiddag över öppen eld 10 augusti 2024. De gamla och artrika skogarna i nationalparken kommer att vara vårt klassrum för inhämtning av ny och spännande kunskap kring matsvamparna.

Kursen börjar med att vi går ut i skogen intill Naturum. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning - hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Vi spenderar ca 2h i skogen, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. När vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld i vårt camp vid Naturum.

Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Efter svampprovningen lagar vi en spännande varmrätt med vår skörd och avslutar kvällen med skogsté och handgjorda praliner.

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter denna kurs.. Välkommen till svampskogen!

Plats:

Vi kommer att hålla till i anslutning till Naturum Fulufjället och kommer att vara utomhus hela dagen

Tid: 13.00 – 20.00

Vad ingår?

- svampkurs

- svampprovning

- kokkaffeworkshop och fika

- svampmiddag över öppen eld

- skogsté och handgjorda praliner


Bra att veta:

Kursen ställs inte in vid dåligt väder - vi klär oss ordentligt. Vid regn sker utematlagningen på en väderskyddad plats under tak.

Ta med vattenflaska

För de som inte har egen svampkorg, finns svampkorg att låna

Elles Utemat svampknivar och böcker finns till försäljning på plats

OBS! Meddela allergier i samband med bokning

Tips!

Njut av Fulufjället hela helgen! Besök Sveriges högsta vattenfall Njuperskär, vandra i gammelskogen och ta en tur upp till Rösjöstugorna. Det finns mycket att se och upptäcka just här. Trevliga boenden i området är tex Turistgården Särna,  Fulufjällsgården och Rösjöstugorna

Arrangör

Lokal

Naturum Fulufjället, Box 128, 797 21 Särna

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer