skip to main content

Svampkurs med svampprovning Stockholm/Bogesund

Svampkurs med svampprovning Stockholm/Bogesund

Från 1.299,00 SEK

Plats

Datum

22 sep 2024 15:00 - 20:00

Beskrivning


Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr! 

Vi träffas på en bestämd plats i en fin svampskog. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Sedan ger vi oss ut i skogen i ca 2 timmar, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. 

Vi siktar på att plocka 10-15 olika arter matsvamp och när vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld. Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Vi kokar kaffe, fikar och nördar in oss i svamparnas kulinariska värld tillsammans. 

Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över. Välkommen till svampskogen!

Vad ingår?

 • Svampkurs med svampplockning
 • Svampprovning över öppen eld
 • Genomgång – göra upp eld med naturens material
 • Kokkaffeworkshop – hur tillagar man ett riktigt gott kaffe ute
 • Fika till kaffet

OBS! Meddela allergier i samband med bokning


Lokal

Bogesund Naturreservat, Bogesund, Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer