Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Studentafton med överbefälhavare Micael Bydén

Eventet är avslutat

Studentafton med överbefälhavare Micael Bydén

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

5 okt 2023 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Den 5 oktober välkomnar Studentafton överbefälhavare Micael Bydén till den 13:e traditionsenliga ÖB-aftonen i Studentaftons historia.

Redan 2016 fanns det skäl för Micael Bydén att gästa Studentafton för ett samtal kring den tidens stora säkerhetshot. Bydén talade om hur upprustning och nedmontering av försvaret kan tolkas. Då sade han att det inte fanns något direkt militärt angreppshot mot Sverige. Mycket har hänt sedan dess. Ryssland har inlett en fullskalig invasion av Ukraina. Förra året patrullerade svenska soldater på de annars pittoreska gotländska gatorna.

Det råder krig i Europa. Hotet från öst har skakat om den svenska diskursen och lyft upp det svenska försvaret på dagordningen. Över 200 år av militär alliansfrihet har övergetts till förmån för ett inträde i NATO: en process som har kantats av politiska maktspel, koranbränningar och ett ruckande av den svenska identiteten. Försvarsmakten rustas upp i ilande fart. Redan nästa år redovisar regeringen försvarsutgifter uppgående till minst 2% av BNP, vilket är ett krav för ett NATO-inträde. Samtidigt kommer rapporter om brist på utrustning och om underskott av anställda soldater. När Bydén åter gästar Studentafton har den säkerhetspolitiska kartan vänts upp och ner.

Aftonen inleds med en timmes anförande av Micael Bydén, följt av en halvtimme där studenterna är välkomna att ställa frågor direkt till överbefälhavaren.

Arrangör

Hejsan och välkommen till Akademiska Föreningen i Lund. Här finner du biljetterna till AF:s utskott och anslutna föreningar.

Biljetter kan köpas här online eller i Studentinfo i AF-borgen.

Lokal

AF-borgen, Sandgatan 2, 223 50 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer