Stuck On - SPIDERS

29 mar 2019 21:00 - 23:59

Storsjöteatern, Storsjöteatern, 831 30 Östersund

Ett band vi vet att Östersund längtat efter : SPIDERS från Gbg.

Äntligen lite rawk n roll i staden.Spiders själva beskriver sin musik som om 70-talets Alice Cooper och Stevie Nicks slagit sina påsar ihop. Inte desto mindre rawkigt blir det eftersom lokal support är Hurricane Souls.

Räkna med en kväll fylld av rockriff,svett och fantastisk stämning , Välkomna!

/ dörrar vid 21, band 22

Spiders är ett rockband från Göteborg med karismatiska sångerskan Ann-Sofie Hoyles i spetsen. Bandet har släppt två album ”Flash Point” (2012) och ”Shake Electric” (2014). De har även spelat med såväl Graveyard som Metallica. I mars 2018 släppte Universal nya plattan ”Killer Machine” som under våren föregicks av en rad singlar.

Spiders består av: Ann-Sofie Hoyles (sång), John Hoyles (gitarr), Olle Griphammar (bas) och Ricard Harryson (trummor).

Spiders väver ett fint nät av vilda riff, förhäxande sång och förförande rytmer, självhäftande hooks och punkig soul. Göteborgskvartetten bestående av Ann-Sofie Hoyles (sång), John Hoyles (gitar), Olle Griphammar (bas) och Ricard Harryson (trummor) gjorde fullängdsdebut med Flash Point 2012 och som följdes av albumet Shake Electric 2014.  Parallellt turnerade bandet intensivt såväl själva och tillsammans med band som Kvelertak, Uncle Acid & The Deadbeats, Graveyard och Metallica.

Nu är Spiders tillbaka med sitt tredje album, Killer Machine, där bandet på samma gång rör sig i nya och bekanta marker.

– Om Alice Cooper och Stevie Nicks fått ett barn, så skulle det låta som Killer Machine ler Ann-Sofie Hoyles.

-Det var den känslan vi var ute efter. Dom gamla influenserna är där, men det är lite mörkare den här gången. Om Shake Electric var guld och gnistrande är den här mer svart, säger hon. 

Under ett halvårs uppehåll från turnerande lade bandet ner mer tid än någonsin på låtskrivande och inspelning. I 2017 gick de in i den legendariska Music A Matic-studion i Göteborg med ikoniska gitarristen och producenten Chips Kiesbye (The Hellacopters, Graveyard). Med ett hav av vintageförstärkare och annan murrig utrustning till sitt förfogande, gav de sin punkiga sida mer utrymme än någonsin.

– Med allt vårt turnerande hade vi mer självförtroende att gå in i studion med en punkig attityd, bekräftar John.

– Vi tänkte inte så mycket, fyller Ann-Sofie i. Vi arbetar så mycket bättre ihop nu då vi känt varandra i så många år. Vi har lärt oss hur vi funkar tillsammans och hittat ett sätt som gör att vi kan kommunicera vilka vi verkligen är.

Den identitet bandet hittat fram till definieras på albumets första singel, “Dead Or Alive”, som de skrivit tillsamman med Grammisvinnaren Peter Kvint.

– Världen är så galen nu, fortsätter Ann-Sofie. Folk går runt som zombies med sina mobiler. Dom ser dig inte ens. Dom ser inte varandra. Det är inte en bra livsstil när alla är någon annanstans hela tiden.

Låten ställer sig frågan ‘What the fuck is going on? Why do we live our lives like this? What happened?’. Det är “Dead Or Alive”.

Skivan visar också upp låtar som den politiskt laddade “Shock and Awe” och den sorgsna ”Heartbreak”. 

– Albumtiteln Killer Machine är viktig på många sätt., säger John. Det är stort för oss, men vi håller dess innebörd hemlig.


En hemlighet värd för fans världen över att lista ut.

–Vi behöver energin och kraften från musiken för att leva i det här samhället och allt som händer i det. Kanske kan du hitta styrkan att fortsätta framåt med hjälp av den här skivan, avslutar Ann-Sofie.

– Jag vill bara att man ska tänka att rock ‘n’ roll lever och har hälsan, tillägger John.

Spiders bevisar verkligen det.

Följ på hemsida
  
Följ på facebook
  
Lyssna på Spotify
  
Se på youtube
 
Entré Ej tillgänglig
Student med mecenatkort Ej tillgänglig