Stuck On - SLOWGOLD

28 feb 2020 21:00 - 23:30

Storsjöteatern, Stortorget 7, 831 30 Östersund

Stuck On _ SLOWGOLD

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. Det är drömsk, mörk och sagoskimrande rock med en stark och tydlig vision.Spår av både folkton och psykedelia är återkommande inslag i hennes musik.

En Slowgoldspelning är alltid något alldeles extra ,och det är förmodligen därför hon valde att släppa en kritikerrosad liveplatta nu i höstas , liveplattor hör ju inte annars till vanligheterna numera. Men det är inget snack om att hennes musik når ytterligare en dimension när hon står på scen med sitt band

Inte mindre än 7 album samt EP's har hon hunnit med sedan sin debut 2012. Lika produktiv som artisterna var på 60 eller 70talet , eror där mycket av hennes musikaliska inspiration härstammar ifrån.

Amanda har vunnit grammis, spelat live i På spåret, varit en del av Freddie Wadlings band, gästat First Aid Kit och bob hund och prytt tidningsomslag till Faktum, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Sonic. Dessutom har hon tilldelats Totta Näslundstipendiet.

Slowgold turnerar flitigt och har bland annat spelat på de flesta av våra större svenska festivaler ( och en del norska ).

Det är med stolthet vi i Stuck On kan presentera Slowgolds musikaliska värld och vision på vår scen ( studioscenen på Storsjöteatern i detta fall ) den 28:e februari. Välkomna!

/ Team Stuck On