Stuck On - DAWN LANDES

26 apr 2020 20:00 - 22:30

Jazzköket, Prästgatan 44, 831 33 Östersund

Stuck On - DAWN LANDES

Söndagskonserter alltså , förlänger helgen och tar udden av måndagen.

Kentucky-bördiga sångerskan och låtskrivaren Dawn Landes har genom karriären utforskat diverse olika musikaliska spår och blandat indie-rock, alt.country, folk med artist-samarbeten med bland andra Sufjan Stevens, Bon Iver, Will Oldham och Norah Jones. 

Med senaste fullängdaren ‘Meet Me at the River’ har hon hittat hem, både privat som musikaliskt i Nashville, och skivan som producerats av legenden Fred Foster (Roy Orbison, Merle Haggard, Willie Nelson, Dolly Parton) var ett av 2018 års bästa album. Dawns smarta, roliga texter ihop med hennes mjuka, klara röst backad av ett retro-country sound är omöjligt att värja sig mot. 

Under 2019 har hon även gett ut mini-albumet ‘My Tiny Twilight’, en samling folk-sånger som har en mer lekfull approach och lättsammare tematik, då de inspirerats av utmattningen, kärleken och förvirringen som följt med födseln av hennes dotter. Sommaren 2019 var första gången hon var här, när hon var del av Sthlm Americana, men till våren 2020 är det dags för ett första besök för egna spelningar. Boka era bord direkt med Jazzköket, för en middag på en av Östersunds bästa restauranger i sällskap med Dawn Landes är en sån obeskrivligt fin kombo så det är snudd på overkligt.