Stuck On - DAVID RITSCHARD

29 aug 2020 22:30 - 23:59

Yes!  David Ritschard till Stuck On och Jazzköket.

David Ritschard debuterade som soloartist under sommaren 2019, snabbt ställde sig kritikerna på köför att få ösa beröm över så väl albumet ”Brobrännaren” som Davids känsliga liveframträdanden tillsammans med vännerna i kompbandet som går under namnet Krokodiltårarna.

Med ett förflutet som frontman i Spinning Jennies och The Green Line Travelers är David Ritschardför inbitna countryfans inget nytt namn att bekanta sig med. Efter att ha turnerat Nashville runt medbandet The Green Line Travelers så började David istället gräva där han står - i söderort. 

Det är här dom vardagsnära berättelserna når fram hela vägen, det är här publiken fortfarande kan känna enpust av sunnanvind från folkparkernas fornstora dagar. Det är här David med sina trettio fyllda kan föra en musikalisk berättartradition vidare och ge den nytt liv utan att fastna i nostalgi över ett förflutet han aldrig upplevt. Det är inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden. Med berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten.

En countrymusik med helt egen ton, en countrymusik för 2000-talet.

Både albumet och hans liveframträdanden har blivit rosade i såväl musikpress som HYMN och Lirasom i DN av Po Tidholm vilken utnämnde honom till det stora utropstecknet under STHLM Americana 2019.

”David Ritschard lyckas genom en egen ton göra bättre country än man hört på länge. (…)modern arbetarskildring när den är som bäst. Årets svenska överraskning så här långt.” (Betyg, 4/5) NYA WERMLANDS TIDNING


”Men det är otippat den i sammanhanget helt okända söderortskillen David Ritschard som stjäl hela showen.Det är lysande, berörande och roligt hela tiden. Jag har inte känt mig så uppfylld av en konsert sedan jag vet faktiskt inte när.”               PO TIDHOLM, DN KULTUR

”[....] Då har David Ritschard och Krokodiltårarna för länge sedan fått igång såväl styrdans som allsång ochskickat avståndet mellan scen och publik på enkel biljett. Ritschard själv har svidat om till sin patenterade scenkostym: träningsoverall över skjorta, slips och Hank Williams-Stetson. Stompig, tårögd country med berättelser om människor som driver runt det gemensamma, som fastnat i låglönekvarnen men som ännu hoppas på upprättelse och värdighet.”

Magnus Östnäs, LIRA Magazine

Vill du bord för middag på Jazzköket gör du det direkt med dem!

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.