Strykjärnet och döden

26 maj 2018 18:00 - 19:30

Alléteatern, Sjöallén 9, 43431 Kungsbacka

"Vi lever i en tid där vi ständigt matas med information. Putslustiga memes, roliga klipp och kattbilder kastas på oss tillsammans med nyheter om världens förfall, falsk information, och samhällsproblem. Hur skiljer vi på fantasi, humor och en brutal verklighet? Hur tar vi till oss sanningen när alla distraktioner får oss att titta, men inte se?"

Strykjärnet & Döden är en vansinnig och rapp komedi som stryper alla förväntningar. Handlingen kretsar kring Olof (Andreas Scheffel) som fyller år och blir firad av sin gravida fru Viktoria (Anna Nordkvist) och deras gemensamma ovän Frida (Victoria Forsberg). Eller blir han det? Idag verkar allt annat än Olofs födelsedag stå i centrum.

KUST har tidigare tagit sig an alla möjliga sorters pjäser, från surrealism till thriller. De har experimenterat med buskisen och med dramat. De har provat på kända författare och okända. KUST har dock aldrig spelat en helt vanlig komedi.

Strykjärnet och döden är dock inte en helt vanlig komedi men ändå så nära det går att komma. KUST är inte en helt vanlig teatergrupp men ändå så nära det går att komma. En komedi för KUST helt enkelt.

Ursula Fogelström har skrivit pjäsen tillsammans med Patrik Bergner. Den senare har tidigare varit aktuell i KUST-sammanhang då gruppen 2014 spelade hans drama "Visning 23:35"

I sammarbeta med Harrys Kungsbacka presenterar vi årets resturangdeal! Ta med din teaterbiljett så ger Harrys 15% på notan på föreställningsdagen. Som hittat! Smaklig målti

Biljett

Stängd