Stina Velocette

4 apr 2020 20:00 - 23:59

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Oceanen presenterar: Stina Velocette

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 4 april
Tid: 20.00 - 01.00
Åldersgräns: 20 år


Artisten, låtskrivaren och producenten StinaVelocettehar släppt solomusik sedan 2015. Debut-EP:n "Motljus" (2017) fick mycket uppmärksamhet för sina målande, starka och feministiska texter. Stinaär dock långt ifrån en nybörjare. Hon har en gedigen katalog tillsammans med tidigare projekt och grupper och har varit en central del av Sveriges hiphop- och reggaescen i snart två decennium.

Förutom hennes imponerade samarbeten med artister som Roffe Ruff, Syster Sol, Etzia och Kapten Röd var hon under åren 2005–2008 aktiv i gruppen ”Äkta Kärlek” som hon startade tillsammans med Matilda Sjöström (Steget/Det Brinner). De sjöng på svenska över egenproducerade beats och tog en välbehövd plats som kvinnor i den – på den tiden – ännu mer mansdominerade, urbana scenen. Tillsammans släppte de albumet ”Ja tack lätt” 2007.

Därefter startade Stinareggae/dancehall-gruppen Serengeti tillsammans med Liza Mukasa (som för övrigt är en av gästartisterna på nya albumet "NIO LIV"). De släppte debutalbumen “Standing Steady” 2010 och ”Rebellious Hearts” 2013. Serengeti turnerade i Europa, Sydafrika och Jamaica under flera år och var bl.a. förband till Public Enemy och Looptroop Rockers, arbetade med produenter som Don Corleone (Beyonce, Sean Paul mfl).

Vid sidan av dessa projekt har Stinai flera år har drivit skivbolag (hon har skivbolaget Same Plate Music tillsammans med bl.a. Kapten Röd) och sin studio i hjärtat av Majorna där i första hand kvinnor spelas in och enbart kvinnor håller i spakarna. Hon har även under många år producerat musik åt TV-serier, åt andra artister och gjort jinglar åt poddar.
Biljett Ej tillgänglig