STIG INN

30 sep 2018 01:53 - 05:00

Gamla Kruthuset-lokalen, Vretensborgsvägen 5, Stockholm

Det är nu dags för technolegenden Blake Baxter att förgylla Stockholms dansgolv med sin närvaro. Många av oss känner ju till första generationens technoproducenter från Detroit, Kevin Saunderson, Derrick May och Juan Atkins. Men Blake hade också en viktig roll i grundandet av technomusikens utveckling. Redan 1987 gav han ut sina första alster som än idag spelas på klubbar och fester över hela världen. Efter denna debut gav han ut en rad andra skivor på KMS och Inkognito som innehåller kvalitet som håller än idag.

Med skivan "Prince Of Techno" på Underground Resistance, 1991, kröntes han för sina bidrag till technomusiken och med den skivan ingick han även allians med andra generationens technovåg på skivbolaget som då drevs av Mike Banks och Jeff Mills.

Året därefter är Blake en av de mest bokade artisterna i Berlins nattliv och under sin tid där spelar han in ett flertal skivor på tyska Logic records ihop med technolegenderna Moritz Von Oswald och Thomas Fehlmann.

Samma år, 1992 grundar han också sin egen label, Mix records, som än idag ger ut skivor med hög kvalitet. Vi är mycket glada att få presentera en stor förebild och artist som levererar stor musik.

Vi återvänder till vårt favorit warehouse ute i Västberga för den här kvällen.

LOFT
Dj’s
Blake Baxter
UBX127
Kim Sandgren

BUNKER
Dj’s
Peoplesons Disco
Mr Cliff
Daniel Sun

Powered by: Danley Sound Labs 20.000 Watts
20 år ID, 160 kr Early Bird, 200 kr i dörr.

Early Bird

Stängd

Standard

Stängd