Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Staden och litteraturen 3 och 4: Wien – Berlin

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

Staden och litteraturen 3 och 4: Wien – Berlin

Från 40,00 SEK

Plats

Datum

17 okt 2023 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

I fyra samtal undersöker Skrift förhållandet mellan plats och litteratur. Denna gång Wien och Berlin.

Platsbokning 40 :- Tryck på knappen ”hitta biljetter”, eller använd länken längst ner.

WIEN OCH SPRÅKETS TVETYDIGHET

Wien runt sekelskifte mellan det 19:de och 20:de århundradet var en infekterad plats, fylld av förljugen retorik och kejserlig propangande. Men det var också platsen för ett nytt tänkande kring språket och det mänskliga som för alltid skulle komma att förändra litteraturen. Det var här som Sigmund Freud, Ludwig Wittgenstein och Robert Musil på allvar började utmanade samtidens föreställningar kring språket och därmed gav litteraturen ny kraft.

Med psykologen Elisabeth Punzi och författaren Mattias Hagberg.

BERLIN OCH LITTERATURENS FRIHET

Berlinmuren fall 1989 var en stor politisk omvälvning, en period som brukar benämnas ”Die Wende”, vändpunkten. Östtyskland lämnade statssocialismen och närmade sig Västtyskland och den parlamentariska demokratin. En sammanslagning av öst och väst som ingalunda skedde på lika villkor. I dess kölvatten uppstod en genre som kommit att kallas ”Wendeliteratur”.

Svante Weyler har en lång gärning som förläggare bakom sig, och en unik inblick i den litteratur som skrevs efter murens fall. Hör honom prata om detta, men också om hans memoar som bokälskare: ”Böckerna och meningen med världen” (Volante, 2023).

I vårt avslutande samtal i serien funderar vi på vilka förutsättningar som behövs för att nyskapande och intressant litteratur ska uppstå. Vad säger förläggaren? Går det ens att veta det på förhand? Samtalsledare: Martin Engberg

Arrangör

Göteborgs Romanfestival och föreningens Skrift arrangerar litteratursamtal, uppläsningar och andra litterära evenemang.

Lokal

Göteborgs Litteraturhus, Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer