Sons of Kemet

8 okt 2016 20:00 - 9 okt 2016 01:00

Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Clandestino Festival presenterar

Sons of Kemet [UK]

Support djs: Elena Wolay + Mai Nestor

Oceanen 8 oktober 2016

Det unga brittiska jazzbandet Sons of Kemet måste upplevas live. Som tidningen The Guardian skrev om deras senaste skiva från 2015, Lest We Forget What We Came Here To Do: ”Sons of Kemet hänförde sin publik redan för två år sen, och de gör det ännu bättre nu”.

Bandledaren, kompositören, saxofonisten och klarinettisten Shabaka Hutchings skapar tillsammans med Tom Skinner, Seb Rochford och Theon Cross ett alldeles eget sound; uttrycksfullt, explosivt, ettrigt och funkigt. Det är influenser från Afrika och Karibien, det är klassisk jazz, det är dub, det är rock, det är litteraturreferenser och politisk medvetenhet.

Medlemmarna har blivit kända på olika håll genom konstellationer som Polar Bear, Hello Skinny, Melt Yourself down och Mulatu Astatke and the Heliocentrics men det är genom Sons of Kemet som de hittat en gemensam men ändå säregen röst. Eller som bandledaren Shabaka Hutchinks själv uttrycker det: ”Musiken drivs av bandets synergi men det kan gå vart som helst, vi tvingas inte åt ett håll. När vi spelar live vet vi alltid vad resultatet blir: kollektiv hysteri”.

Det här superbandet vann 2013, samma år som debutskivan Burn kom, priset “Best Jazz Act” vid The Music of Black Origin Awards. De har nomimerats till Urban Music Awards och Gilles Peterson’s Worldwide Awards. Och den 8 oktober kommer de till Göteborg för en intensiv, energifylld och intim spelning på Oceanen.

Biljett Sons of Kemet

Ej tillgänglig