Sonatafton

Eventet är avslutat

Sonatafton

Biljetter från 200,00 SEK

Plats

Datum

17 sep 2022 17:00 - 18:00

Beskrivning

Varmt välkommen till den andra konserten i kammarmusikfestivalen som arrangeras i samarbete mellan Giresta och Västerlöfsta kyrkorks musikstiftelser!

Här inleder Robert Schumanns sagosvit Märchenbilder. Detta verk har kommit att bli ett av altfiolens allra mest älskade verk och även om Schumann aldrig avslöjade vilka sagor han komponerat musiken kring lyser fantasifullheten och fascinationen för gränslandet mellan det verkliga och det övernaturliga klart igenom. Framför verket gör den unga altviolinisten Ami-Louise Johnsson som till vardags studerar i London.


Avslutningsvis möter vi 150-årsfirande Hugo Alfvén i hans dramatiska violinsonat op 1. Alfvén var själv violinist och man kan tänka sig att han ville skriva musik som han själv kunde få glänsa i, för detta är musik med extra allt; extremt passionerad och fylld med stor dramatik. Samtidigt finns såväl skönheten som den svenska folkmusiken alltid närvarande. 


Faktum är att mycket få ungdomsverk vittnar om en sådan skapandekraft som denna sonat, och det är en stor glädje att presentera den med Tobias Ringborg som en del av vårt firande av Uppsalaprofilen Hugo Alfvén! För den som önskar mer Alfvén kan vi även tipsa om vår romansafton med Elin Rombo den 12 november som uteslutande hänger sig åt Alfvéns musik.


PROGRAM:

Robert Schumann - Märchenbilder op 

Hugo Alfvén - Violinsonat op 113


Medverkande:

Tobias Ringborg, violin

Ami-Louise Johnsson, viola

Peter Friis Johansson, piano

Lokal

Västerlövsta kyrka Västerlövsta kyrka, Skolgatan 2, 744 31 Heby

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.