skip to main content

Sommarmusik på Upperud 9:9 #4: Ior

Sommarmusik på Upperud 9:9 #4: Ior

Från 250,00 SEK

Plats

Datum

19 jul 2024 18:00 - 23:00

Beskrivning

Sommarmusik på Upperud 9:9 

För 12e året i rad arrangerar vi livemusik på fredagskvällar på Upperud 9:9 - en av Dalslands ljuvliga sommarscener. Kom och njut av riktigt bra livemusik i personliga konserter där du kommer nära artisten och musiken. Lägg därtill lokal mat och dryck, familjär stämning och solnedgång från bryggan så är sommarkvällen komplett. 


Ior

Som en fågel Fenix reste sig David Fridlund ur ruinerna av sitt havererade liv i USA där han hamnade 2009, då hans band David & the Citizens splittrats med buller och bång. Men en återförenings-spelning för Citizens på Malmöfestivalen vände hans liv och med ny luft under flygplansvingarna återkom han till Sverige för att idag bo i Göteborg. Den emotionella och fysiska resan satte igång en intensiv skaparprocess.

”Jag tog en väska och en gitarr och lämnade ett destruktivt förhållande den 30 augusti 2022. Inom två veckor hade jag skrivit 6 av skivans låtar, i ett kreativt rus jag aldrig upplevt tidigare. När jag skickade dem till några väldigt ytliga musikerkompisar drabbades de alla av den kraft som en poplåt kan ge och bandet Ior va skapat.”

Ior spelar någon slags indierock, fast med en tydlig popådra som inte går att undgå. Det låter kanske inte riktigt som något annat, men för den som gillar popmusik med nerv och välskrivna texter, skrammel och utsnitslade gitarrmelodier kommer Ior vara ett välkommet nytillskott på den svenska musikscenen.

”Det är enkla melodier där fokus alltid ligger på berättelserna som texterna förmedlar; som dagboksanteckningar/berättelser och tankar om uppbrott, kärlek, livsglädje och eufori.”

Bandet Ior är från Göteborg och består förutom David Fridlund av Daniel Fridlund Brandt, David Bergström (boende i Åsensbruk!) och Mathias Engwall som återfinns i band som Kid Down, Joel Alme, European Sons, Llawgne, New Moscow mfl.


Tider 
Vi öppnar kl 18. Bar med dryck och snacks. 
Mat kan bokas i samband med biljettköp. Maten serveras kl 18-20 i restaurangen och på bryggan. 
Musiken börjar kl 20:30 i salen. Onumrerade sittplatser utan bord.
Vi stänger kl 23. 


Arrangör

Upperud 9:9 är en 100-årig spannmålssilo som familjen Kerstin Söderlund byggt om till stilfullt hotell med 5 vackra lägenheter som kallas för silos. Här serveras mat och fika tillagat i det egna köket med bygdens finaste råvaror. Lokala ölsorter och ekologiska viner. Den stora bryggan sträcker sig ut i sjön Höljen som är en del av Dalslands kanal. Nästa sluss norrut är Håverud och akvedukten. Vid vattenbrynet ligger en specialbyggd bastu med panoramafönster. 

Lokal

Upperud 9:9, Upperud 9, 464 40 Åsensbruk

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer