skip to main content

Sommarmusik på Upperud 9:9 #2: I'm Kingfisher

Sommarmusik på Upperud 9:9 #2: I'm Kingfisher

Från 250,00 SEK

Plats

Datum

5 jul 2024 18:00 - 23:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Sommarmusik på Upperud 9:9 

För 12e året i rad arrangerar vi livemusik på fredagskvällar på Upperud 9:9 - en av Dalslands ljuvliga sommarscener. Kom och njut av riktigt bra livemusik i personliga konserter där du kommer nära artisten och musiken. Lägg därtill lokal mat och dryck, familjär stämning och solnedgång från bryggan så är sommarkvällen komplett. 


I'm Kingfisher

Geniet från Grums är tillbaka på Upperuds scen. Tomas I'm Kingfisher Jonsson kommer med det unika gitarrspelet, de vackra låtarna och den mjuka rösten.

Med fötterna stadigt nere i avskalad americana och indiesnårig pop, tar värmlandsbördige singer/songwritern I'm Kingfisher (Thomas Jonsson) stadigt nya steg, tjugo år efter den varma alt.countryångande debuten Hope to Her. Trots en något obskyr framtoning uppmärksammas han av såväl svensk som internationell musikpress som i Uncut, KEXP, NPR, BBC, Radio France och The Times. I fjol släpptes hans åttonde album Glue, en jazz- och soulfärgad melankolisk pärla i samarbete med musiker som Martin Hederos och multiinstrumentalisten Bebe Risenfors (som spelat in med med såväl Tom Waits som Elvis Costello). Albumet fick en av karriärens bästa mottaganden, och nämndes vid årsskiftet som ett av årets bästa i bland annat Aftonbladet, Nöjesguiden och Nya Wermlands-Tidningen.

Hans egensinne för det catchiga, gripande och snärjiga kokas ner som allra starkast på scen, med en hemmagjord flyhänt gitarrteknik och en drömsk röst som söker efter nya vrår. Allt som allt har han turnerat i ett tjugotal länder i Europa, samt USA. Neil Young och Bob Dylan nämns ofta som referenser, men han hamnar också nära lite mer samtida kollegor som Cat Power, Bright Eyes och M. Ward. Efter albumreleasen 2023 turnerade I'm Kingfisher som supportakt till bland andra till amerikanska storheter som The Jayhawks och Courney Marie Andrews, samt öppnade för Christian Kjellvander och gjorde duett med Maia Hirasawa.

För närvarande arbetar Thomas parallellt i studion med nästa soloalbum och med musiken till en kommande svensk långfilm. 2022 specialskrev han låten The Pain of Happiness till den guldbaggevinnande filmen Comedy Queen (regisserad av Sanna Lenken efter en bok av Jenny JägerfeldI), året dessförinnan belönades han med ett Manifestpris för skivan The Past Has Begun.


Tider 
Vi öppnar kl 18. Bar med dryck och snacks. 
Mat kan bokas i samband med biljettköp. Maten serveras kl 18-20 i restaurangen och på bryggan. 
Musiken börjar kl 20:30 i salen. Onumrerade sittplatser utan bord.
Vi stänger kl 23. 


Arrangör

Upperud 9:9 är en 100-årig spannmålssilo som familjen Kerstin Söderlund byggt om till stilfullt hotell med 5 vackra lägenheter som kallas för silos. Här serveras mat och fika tillagat i det egna köket med bygdens finaste råvaror. Lokala ölsorter och ekologiska viner. Den stora bryggan sträcker sig ut i sjön Höljen som är en del av Dalslands kanal. Nästa sluss norrut är Håverud och akvedukten. Vid vattenbrynet ligger en specialbyggd bastu med panoramafönster. 

Lokal

Upperud 9:9, Upperud 9, 464 40 Åsensbruk

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer