Sommarjazz med Liselotte Östblom Kvartett feat. Oskar Lindström, Tom-Eddye Nordén och Ivars Arutyuyan

5 aug 2019 19:00 - 20:30

Norrmalmskyrkan, Norrtullsgatan 37, 113 27 Stockholm

Liselotte Östblom Kvartett med Oskar Lindström, Tom-Eddye Nordén och Ivars Arutyuyan är en speciellt sammansatt grupp med hyllade jazzmusiker från Sverige och Lettland som presenterar egenskriven musik och utforskande av den Amerikanska jazztraditionen med sväng, personligt uttryck, sakrala övertoner och improvisationens ständiga närvaro.

I den modernt minimalistiska Norrmalmskyrkan nära Odenplan kommer gruppen göra en exklusiv konsert måndagen den 5 augusti.

Biljetter
120 kr via Billetto.se eller kort/swish i dörren.

Sponsring - Det finns också möjlighet till att ge en extra sponsring för att stötta genomförandet av detta projekt och ditt företag/namn kommer synas i programbladet. Ett stort tack!

Konsert kl 19 (insläpp 18.45)
Konsertlängd ca 80 minuter utan paus
Tillgänglighet: Hiss finnes

VÄLKOMMEN!


Line-up:


Liselotte Östblom är en vokalist och kompositör som kombinerar traditionellt jazzvokabulär, urban groove, gospel och modern improvisation. Sedan flytten till London har Liselotte blivit nominerad för ”2019 Upcoming Young Jazz Award”, uppträtt på Wigmore Hall, BBC3 liveradio med Kit Downes och Martin France, och blivit inbjuden till samarbeten över hela Europa som solist. Internationella erkännanden har kommit från att bli utvald av Jason Moran till Betty Carter’s Jazzahead i Washington D.C. samt ett andra pris i jazzsångtävlingen Riga Jazz Stage i April 2019. Uppmärksammad i Orkesterjournalen som ’en kommande storstjärna’ för hennes egenproducerade debut ”A Paintbrush Unfold” under 2017, arbetar hon nu på uppföljaren med sitt kommande album “Desert Sea Suite”.

Oskar Lindström är en av Sveriges mest lovande pianister som kombinerar vackert sakralt, svängigt och nordisk intensitet i traditionen från Bobo Stenson och Esbjörn Svensson. Oskar blev nominerad som ”årets nykomling” av Jazzkatten i P2 under 2017 och spelar regelbundet med Ann-Sofi Söderqvists storband, Susanna Risberg och andra projekt över hela Skandinavien.

Tom-Eddye Nordén är utbildad kontrabasist vid Köpenhamns rytmiska konservatorium i musik och improvisation samt två år master i jazz vid Kungliga Musikhögskolan. Han är uppvuxen i Härnösand och arbetar som kontrabasist i större delar av världen med både egna orkestrar såväl som Nordens mest aktiva kontemporära jazz- och konstmusiker.

Ivars Arutyunyan är en av Lettlands mest framstående improvisationsmusiker och trumslagare som hyllats med Lettlands motsvarighet till Grammis under 2019 för hans medverkan på albumet ”Baltic”. Han turnerar med internationella storstjärnor såsom Greg Osby, Seamus Blake, Logan Richardson, Tomas Franck m.fl. och uppträder världen över