Solisten!

8 jul 2018 13:00 - 14:00

Musik i Tagaborg, Norra Haghult 4157, 285 93 Markaryd

Solisten! (OBS! Två föreställningar kl. 13:00 & 15:00 se till att välja rätt förställning vid bokning. Speltid ca. 40 min. Fri entré!) Ålder: Från 5 år och alla som vill titta (inklusive föräldrar såklart).

Hur låter det när en av de absolut bästa spelar? Händer det något särskilt då? Kanske väcker det barnens lust att själva vilja spela? Solisten! är en intim och interaktiv föreställning – med en stor artist som vigt sitt liv åt musiken och sitt instrument.

Solisten är Johan Bridger på det ovanliga slaginstrumentet marimba. Han har vunnit både det stora solistpriset och Belgium International Marimba Duo Competition och turnerar nu världen över. I föreställningen deltar även den rutinerade barnmusikartisten och blockflöjtisten Anna-Carin Fogelqvist, som har över 2 000 spelningar för barn och unga bakom sig.

– Jag tror det händer något särskilt när barnen får lyssna på en person som övar flera timmar om dagen. Min roll i föreställningen går ut på att stärka barnens lyssnande och förhöja deras upplevelse, säger Anna-Carin, som själv fann musiken då hon hörde en professionell musiker spela blockflöjt under en skolkonsert.

Under föreställningen berättar Anna-Carin och Johan hur de blev musiker och varför de valde just blockflöjt och marimba, varpå fyra känslostarka berättelser om rädsla, kärlek, glädje, ilska och sorg varvas med Johans musikaliska tolkningar.

Manuset har skrivits av regissören Elisabet Ljungar och bygger på flera samtal om känslor som fördes med barn i Kristianstad under vintern 2012 – 2013. I samband med föreställningen pågår också ett utvecklingsprojekt kring stora musikupplevelser och barn tillsammans med forskaren och musikpsykologen Alf Gabrielsson.

Biljetter till kl. 13:00

Stängd