skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Solidaritetskväll för Belarus

Eventet är avslutat

Solidaritetskväll för Belarus

Från Gratis

Plats

Datum

18 nov 2021 18:30 - 21:00

Beskrivning

18:30-21:00 Solidaritetskväll för Belarus

Idag, över ett år efter det ogiltigförklarade valet, finns det över 800 politiska fångar i Belarus. Sedan förra sommaren har breda folklager engagerats och fortsatt att verka för ett demokratiskt och fritt Belarus. Regimen har svarat med ett oproportionerligt bruk av repression och våld. Vad innebär det att vara frihetsberövad och hur ser situationen för politiska fångar ut i Belarus idag? Hör om de solidaritetshandlingar som skett i Belarus och internationellt, och vad du kan göra för att stödja de som verkar för ett demokratiskt och fritt Belarus. Kvällen fortsätter med att konstnären Ludmila Christesevas och aktivisten Madame Zhu Zhu presenterar konstinstallationen ”Rött-vitt byk”.  Vi avslutar med mingel och livemusik av bandet ”Karma Look”.

Medverkande:
Natallia Satsunkievitj, Människorättscentret Vjasna
Aleh Ahejeu, oberoende belarusiska journalistförbundet BAZj
Dimitri Vasserman, styrelsemedlem Sveriges belarusier och representant för Belarusiska folkets ambassad i Sverige

Moderator:
Martin Uggla, Östgruppen

Arrangör

Välkommen till årets Östdagar!

Den 16-18 november går årets Östdagar av stapeln. Ett tre dagar långt evenemang där situationen för demokrati och mänskliga rättigheter i Belarus, Ryssland och Ukraina belyses genom inbjudna människorättsförsvarare, journalister och civilsamhällesaktiva från de olika länderna.

Det är i år 30 år sedan Sovjetunionens upplösning. Evenemanget behandlar de dagsaktuella utmaningar och möjligheter som råder i respektive land, men blickar även tillbaka på hur situationen utvecklats i de olika länderna sedan Sovjetunionens upplösning. Hur skiljer sig utvecklingen i de olika länderna åt och vilka likheter finns?

Varmt välkommen till tre dagar fyllda av seminarier och aktiviteter! Nedan hittar du programmet i sin helhet.

Du hittar evenemanget på Facebook HÄR

Programmet uppdateras löpande. Till följd av rådande pandemi kan programmet komma att ändras.

Lokal

Index - The Swedish Contemporary Art Foundation Index - The Swedish Contemporary Art Foundation, Kungsbro strand 19, 112 26 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer