Sofie Asplund & LuKaS

21 jul 2018 19:00 - 21:00

Musik i Tagaborg, Norra Haghult 4157, 285 93 Markaryd

Lunds Kammarsolister tillsammans med en av Sveriges just nu mest omtalade sopransolister, åländska sopranen Sofie Asplund, framför på kvällens konsert musik av bland andra Benjamin Britten i hans sångcykel Les Illuminations och sånger av Claude Debussy i omarbetning för stråkorkester. Vi kommer även att få ett framförande av "hustonsättaren" Tobias Broström samt musik av Edvard Grieg m fl.

Konsertintroduktion på scen klockan 18:00 för den som vill höra lite om musiken och artisterna!

Lunds Kammarsolister och Sofie Asplund i Benjamin Brittens Les Illuminations

Mer om ensemblen och Sofie Asplund

LuKaS - grundades hösten 2016 på initiativ av sju yrkesmusiker bosatta i Lund. Visionen är att vid sidan av uppdrag i skåneregionens orkestrar skapa och driva spännande konserter och projekt. Inspirerande kollegor och toppmusiker är handplockade för att bilda en kammarorkester på högsta internationella nivå.

Ensemblen spelar utan dirigent och roterar den musikaliska ledarrollen för varje projekt. Man strävar efter ett konstnärligt arbete genomsyrat av innovation, passion och öppen dialog.

Mer info: www.lukas.nu

Den unga åländska sopranen Sofie Asplund framträder denna säsong som Zerbinetta i Ariadne på Naxos och Christine Daaé i The Phantom of the Opera, båda på GöteborgsOperan. Föregående säsong sjöng Sofie Susanna i Figaros bröllop på Kungliga Operan i Stockholm, följt av rollen som Olga Sukarev i Giordanos Fedora och Oscar i Maskeradbalen på samma scen. Sofie gästade även Staatsoper Hamburg där hon framträtt i rollen som Erste Magd in Daphne.

Sofie Asplund fick sin examen på Operahögskolan i Stockholm våren 2013. Hon var tidigt knuten till GöteborgsOperan, där hon gjorde en lovordad debut som Susanna i Figaros bröllop, vilket följdes av rollerna Greta i Hans och Greta och Gilda i Rigoletto samt Erste magd i en konsertant version av Strauss Daphne, en roll som hon senare framträtt i även på Operan i Basel.

I paus finns det möjlighet att köpa dryck och lättare förtäring från Gräddhyllans lantcafé, som står för sommarens servering.

För mer information om sommarens program besök Musik i Tagaborgs hemsida. Där finns vägbeskrivning och karta.

Fyll i e-postadress här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Är du intresserad av att hjälpa till med stort och smått? Gå med i Musik i Tagaborgs Vänförening genom att skicka ett mail till: info@musikitagaborg.se


Vuxen

Stängd

Studerande/ungdom

Stängd