skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Sofia Mono och Erik Björksten: Joni Mitchell – En Hyllning

Eventet är avslutat

Sofia Mono och Erik Björksten: Joni Mitchell – En Hyllning

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

9 apr 2022 18:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

En varm och lyrisk hyllning till ikonen Joni Mitchell. 

Året var 1968 då Joni Mitchell släppte sin debutskiva “Song to a seagull”. Resten står skrivet i musikhistorien där Joni har en helt unik roll med sina känslosamma texter och vindlande melodier. Hon är en förebild för många som en av historiens starkaste låtskrivare, sångare, musiker och textförfattare.

2019 träffades göteborgsmusikerna Erik Björksten och Sofia Mono och började spela Joni Mitchells låtar tillsammans. De ville spela dem så noga och vördnadsfullt som det bara går. Gå in i låtarna och inspelningarna på djupet och försöka fånga varenda nyans på ett personligt sätt, men samtidigt hitta essensen i musiken och nörda ner sig i olika gitarrstämningar, tempon och fraseringar.

Duon har haft som mål att presentera låtarna så originaltroget inspelningarna som möjligt, sånär som om Joni Mitchell själv skulle spelat dem. Reportoaren är varierande och växer ständigt med nya guldkorn från Joni Mitchells låtskatt, men består framförallt av Mitchells tidigare material. Under konserten berättar de kort om Joni Mitchell och repertoaren de framför men mestadels låter duon musiken tala för sig själv.

Ord i press:
“Huvudakten bestod av spelning som handlade om att reproducera en repertoar av Mitchell-kompositioner. De som på ett magiskt och förtjusande sätt fixade detta var multiinstrumentalisten och sångerskan Sofia Mono i par med lyhörde duktige gitarristen Erik Björksten. Lät förbluffande likt originalen med Monos klockrena röst som grädde på moset.”
/Kulturbloggen

“Duon Sofia Mono och Erik Björksten framförde ett urval av Joni Mitchells låtar, framförda så originaltroget det bara går. Låtar som Both sides now, Big yellow taxi och California fick liv och gav kropp åt kvällens tema på bästa tänkbara vis.”
/Lira Musikmagasin

Lyssna
Both Sides Now
https://www.youtube.com/watch?v=rZihZiv6HrI

Last Chance Lost
https://www.youtube.com/watch?v=eOmcZc0Jyso

Sofia Mono: Sång, munspel, dulcimer
Erik Björksten: Gitarrer, lapsteel


Tider

Insläpp : kl 18.30

Starttid: kl 19

Arrangör

Ett unikt kulturhus i Majorna, Göteborg

Lokal

Gathenhielmska Huset Gathenhielmska Huset, Stigbergstorget 7, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer