Snail Mail

Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
9 jun 2022 19:00
10 jun 2022 01:00
Superarrangör
Biljetter 250,00 SEK
Biljetter 250,00 SEK

Oceanen presenter: Snailmail

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 7 mars
Insläpp: 19:00
Åldersgräns: 20 år


Med jämna mellanrum dyker det upp det en akt som blåser liv i indierocken. 2018 var det Snail Mail som plockade upp facklan. På ytan var den då 19-åriga Lindsey Jordans superhyllade debutalbum ’Lush’ en samling gitarrocklåtar men om man dröjde längre än ett ögonblick så blottlades ett universum av sällsynt uppriktighet, en kärlek till detaljer och inte minst ett låtskrivande som med råge överträffade många av hennes generationskamrater som likt henne förälskat sig i 90-talets alternativa estetik. Över vindlande gitarrer – Jordan har tränat klassisk gitarr sedan 5-års åldern – besjunger hon tonårens tvära kast mellan tristess, sorg och kaos med knivskarp skärpa.


Snail Mail debuterade redan 2016 med EP:n ’Habits’, ett släpp som ledde till ett kontrakt med Matador Records och turnéer med akter såsom Waxahatchee, Beach Fossils och Girlpool. Men om ’Habits’ visade på Jordans enorma potential så var det med debutalbumet ’Lush’ som de sista pusselbitarna föll på plats. Albumet fick ett fantastiskt mottagande av både kritiker och lyssnare och tog henne över hela världen. Nu är det dags för Snail Mail att besöka Sverige för två efterlängtade spelningar

Profile picture
Oceanen
Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.