Event inställt

SM i Ordvitsar 2020 - Malmö

280,00 SEK

Plats

Datum

25 mar 2020 20:00 - 22:00

Beskrivning

Sveriges bästa ordvitsare gör åter upp! SM i Ordvitsar 2020 är en ordvitstävling där de tävlande ska framföra sina ordvitsar (samt improvisera fram ordvitsar) på bästa möjliga vis. Det är publiken som röstar och bestämmer vem som vinner och vem som försvinner. Röstningen sker via en mobilapp. 

SM i Ordvitsar hölls för första gången 2009 på ett hotell på Södermalm i Stockholm. Responsen var genast succéartad och har sedan dess har evenemanget arrangerats varje år med slutsålda hus över hela landet.

Tio Svenska Mästare har korats och nu är det dags att utse den elfte! Förra årets vinnare var Karl Vilén, från Göteborg.

Deltävlingar hålls i Malmö, Göteborg och Stockholm. Två finalister kommer plockas ut från varje ort. Dessa sex kommer sedan att utkämpa en final med förra årets vinnare Karl Vilén i Stockholm. 

MALMÖMÄSTERSKAP den 25:e mars 2020 på Moriska Paviljongen. Vi korar Malmömästaren 2020 och vilka två som får åka till den stora finalen i Stockholm. 

SM i Ordvitsar arrangeras av Pontus Ströbaek, Isak Jansson, Thomas Eriksson och Adeel Faqih.

**SM i Ordvitsar går till på följande vis: 

Kvaltävlingen:

I första ronden (kallad FREESTYLE-RONDEN) får varje tävlande framföra 2 minuter ordvitsar (i den stora finalen får de tävlande ytterligare en minut). Publiken röstar med en mobilapp (som är gratis och kan laddas ner på plats). Publikens fyra favoriter går vidare till semifinal.

Semifinalronden (kallad RAPIDWORD) är en utslagsrond. En bild visas på projektorduken. Utifrån bilden ska de tävlande dra varannan ordvits tills motståndaren inte kommer på någon ordvits eller tvekar för länge. Vinnaren går vidare till en finalrond.

De två bästa från Semifinalen möts nu i en final (SPEEDVITS) där de utkämpar en duell som liknar Semifinalronden, men med varierande bilder.

TIDIGARE VINNARE AV SM I ORDVITSAR:

VINNARE 2019: KARL VILÉN

VINNARE 2018: TOBBE STRÖM 

VINNARE 2017: TOBBE STRÖM

VINNARE 2016: TOBBE STRÖM

VINNARE 2015: JOHAN HURTIG

VINNARE 2014: ANDERS NIELSEN

VINNARE 2013: FABIAN GÖRANSON

VINNARE 2012: ANDERS NIELSEN

VINNARE 2011: CLAES ENGHOLM

VINNARE 2010: MIKKO YLETYINEN

**

OM DU VILL DELTA!?

För att delta i SM i ordvitsar skickar du följande detaljer till isakio@hotmail.com: 

Skicka ett mail där du skriver ditt:

Namn
Ålder
Telefon
Ort
Samt vilken deltävling du vill helst ställa upp i

Filma dig själv då du kör dina 3 bästa ordvitsar. Lägg sedan upp filmen på Youtube och bifoga länken i mailet.

Vi kommer att plocka ut deltagare. Ett bekräftelsemail kommer skickas. Anmälningar till tävlingen öppnar den 1:a december 2019 och fortlöper fram tills att startfältet är fyllt. Se dock till att skicka in senast en månad innan kvaltävlingen, då vi tittar igenom alla inskickade bidrag någon månad innan första kvaltävlingen. Det är inte ”först till kvarn” så det spelar ingen roll när ni skickar in.
Då ingen i tävlingsgruppen arbetar med detta på heltid så ber vi er ha överseende med långsamt svar.

REGLER: Anmälan är personlig. Det går alltså inte att anmäla en kollega som du tycker är ”lite skön”.

TIPS 1: Startfältet i Stockholm tenderar att fyllas på väldigt snabbt. Vill du öka dina chanser att få en plats till årets tävling så rekommenderar vi att se över ifall du kan ta dig till de andra orterna för att kvala.

TIPS 2: På youtube finns en massa filmer från våra tävlingar. Sök bara på SM i Ordvitsar så kan du få en uppfattning om hur en tävling går till.

TIPS 3: Vi bedömer det du skickar in! Välj ut dina tre BÄSTA ordvitsar. 

OBS. Se till att du kan delta under såväl kvaltävling som final innan du skickar in din ansökan.

www.smiordvitsar.se

Speltid: 2 h inkl paus

Arrangör

Lokal

Moriska paviljongen Moriska paviljongen, Norra Parkgatan 2, 214 22 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.