Eventet är avslutat

Slottsvisning Stora Sundby Slott första maj 2020

200,00 SEK

Plats

Datum

1 maj 2020 13:00 - 13:50

Beskrivning

VARMT VÄLKOMMEN till den första öppna visningen av Stora Sundby Slott på många år!

Under visningen som tar ca 45-55 min går vi på vandring genom slottets Riddarsal, flertalet salonger och matsalar som ser i stort sett likadana ut idag som när slottet stod klart i sin nuvarande form 1848. Lyssna på hur det är att bo och verka på gården idag och hör den spännande historian om den romantiska riddarborgen vid Hjälmarens strand.

Slottsparken är öppen under hela dagen och det finns möjlighet att fika i sommarcafét beläget i gamla Orangeriet. 

OBS! Slottet är inte handikappanpassat och vi går i trappor under turen.

Markerna kring Stora Sundby vid Hjälmaren har varit bebyggda sen medeltiden och själva borgen omnämns tidigt. Man vet att den bland annat belägrades 1364 av Albrekt av Mecklenburg som låg i strid med Magnus Eriksson om att bli Sveriges kung. Under 1400-talet övergavs den gamla borgen och en ny uppfördes på den plats där slottet står idag, vackert belägen vid Hjälmarens strandkant.

Borgen byggdes om i omgångar genom århundradena och fick sin nuvarande form efter en storslagen vision av greve Carl De Geer under 18oo-talets mitt. Idag bor och verkar familjen Klingspor på gården.

Övrigt: Parkering sker på utmärkt slottsparkering ca. 400m från slottet. Fotografering inne i slottet är inte tillåten.

***UPPDATERING KRING VISNINGARNA 1a MAJ***
Vad kul och härligt att så många är intresserad av att komma och besöka oss den 1a maj. Med anledning av det rådande läget har vi valt att omarbeta upplägget lite på dagen för att garantera allas säkerhet.
Vi har lagt till en extra visning dit vi flyttat över besökare från andra visningar för att kunna hålla mer avstånd under turen och undvika trängsel. Vi har även anpassat själva visningen för att kunna hålla distans till varandra och vårt café följer självklart också rådande rekommendationer från Socialstyrelsen.
Vi ber alla som har minsta sjukdomssymptom att ta sitt ansvar och stanna hemma!
Till er som inte lyckats få en biljett denna gång så hoppas vi kunna erbjuda fler visningar redan i sommar. Håll koll på vår Facebook för mer information.
Varmt Välkomna!

Arrangör

Stora Sundby Slott, Södermanland

Lokal

Stora Sundby Slott Stora Sundby Slott, Stora Sundby Gård Slottet, 635 35 Stora Sundby

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.