Slottsvisning Stora Sundby Slott första maj 2020

Stora Sundby Gård Slottet, 635 35 Stora Sundby
1 maj 2020 11:00 - 11:50
Superarrangör
Biljetter 200,00 SEK
Biljetter 200,00 SEK

VARMT VÄLKOMMEN till den första öppna visningen av Stora Sundby Slott på många år!

Under visningen som tar ca 45-55 min går vi på vandring genom slottets Riddarsal, flertalet salonger och matsalar som ser i stort sett likadana ut idag som när slottet stod klart i sin nuvarande form 1848. Lyssna på hur det är att bo och verka på gården idag och hör den spännande historian om den romantiska riddarborgen vid Hjälmarens strand.

Slottsparken är öppen under hela dagen och det finns möjlighet att fika i sommarcafét beläget i gamla Orangeriet. 

OBS! Slottet är inte handikappanpassat och vi går i trappor under turen.

Markerna kring Stora Sundby vid Hjälmaren har varit bebyggda sen medeltiden och själva borgen omnämns tidigt. Man vet att den bland annat belägrades 1364 av Albrekt av Mecklenburg som låg i strid med Magnus Eriksson om att bli Sveriges kung. Under 1400-talet övergavs den gamla borgen och en ny uppfördes på den plats där slottet står idag, vackert belägen vid Hjälmarens strandkant.

Borgen byggdes om i omgångar genom århundradena och fick sin nuvarande form efter en storslagen vision av greve Carl De Geer under 18oo-talets mitt. Idag bor och verkar familjen Klingspor på gården.

Övrigt: Parkering sker på utmärkt slottsparkering ca. 400m från slottet. Fotografering inne i slottet är inte tillåten.

***UPPDATERING KRING VISNINGARNA 1a MAJ***
Vad kul och härligt att så många är intresserad av att komma och besöka oss den 1a maj. Med anledning av det rådande läget har vi valt att omarbeta upplägget lite på dagen för att garantera allas säkerhet.
Vi har lagt till en extra visning dit vi flyttat över besökare från andra visningar för att kunna hålla mer avstånd under turen och undvika trängsel. Vi har även anpassat själva visningen för att kunna hålla distans till varandra och vårt café följer självklart också rådande rekommendationer från Socialstyrelsen.
Vi ber alla som har minsta sjukdomssymptom att ta sitt ansvar och stanna hemma!
Till er som inte lyckats få en biljett denna gång så hoppas vi kunna erbjuda fler visningar redan i sommar. Håll koll på vår Facebook för mer information.
Varmt Välkomna!

Profile picture
Stora Sundby Slott

Stora Sundby Slott, Södermanland

Eventet är avslutat

Slottsvisning Stora Sundby Slott första maj 2020

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.