skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Skumitate

Eventet är avslutat

Skumitate

Från 120,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

15 mars 2024 - 16 mars 2024

Beskrivning

Skumitate av Takuya Fujisawa

Japansk teaterteknik blandas med samtida dans.

Premiär 15 mars, kl 19.00, Regionteater Väst/Dans, Borås
Föreställning 16 mars, kl. 18.00, Regionteater Väst/Dans, Borås

Sedan urminnes tider har det funnits de som anser att dockor har själar och använt dem som substitut för sina önskningar. Men precis som i barns lekar kan dockor användas som verktyg för att ifrågasätta mänskliga beteenden.


Genom att föra samman trämaterial och dans är Skumitate ett försök att skapa en bro mellan kulturer och konstformer. Gränserna suddas ut mellan dockor och människor, mellan stepp och samtida dans.

Fujisawa använder sina egna erfarenheter som invandrare i sitt skapande arbete: genom dans utforskar han vad det är att vara människa och hur vi kan förstå varandra bortom språket.

Verket utgår ifrån den japanska teatertekniken mitate och blandar dockmakarens teknik med dansarens kropp.

Titeln består av två ord: SKUM och MITATE. Skum är det svenska adjektivet för något märkligt eller främmande. Mitate är en teknik för att byta perspektiv och göra något annorlunda. När det svenska och japanska uttrycket kombineras betyder det en märklig synvinkel, t ex en främlings beteende. Dessutom betyder skumitate ”att vara rädd” på japanska.

Koreograf: Takuya Fujisawa


Dansare: Beda Åsbrink, Gustav Borehed, Endre Schumicky, Takuya Fujisawa


Skådespelare: Alexander Hopman Lilja

Ljus, 
Scenografi: Takuya Fujisawa


Kostym: Shogo Hirata


Musik: Emiliano Sacripant


Scentekniker:Diblik Rabía


Foto: Nadim Elazzeh
Design:Shogo Hirata
Producent: Takuya Fujisawa och Possibilitas

Buss till föreställningen från Göteborg till Borås t/r. Du kan boka biljett till vår direkt buss till föreställningen för 100kr. Begränsad antal platser.

I samarbete med Regionteater Väst/Dans och Stora TeaternMed stöd av: Kulturrådet, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad

Arrangör

Lokal

Regionteater Väst AB, Bryggaregatan 10, 503 38 Borås

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer