Foto av Dustin Lee @ Unsplash Foto av Dustin Lee @ Unsplash
Eventet är avslutat

Skriv boken! Helgkurs med Agnes Török

800,00 SEK - 2.000,00 SEK

Plats

Datum

30 maj 2020 10:00 - 23 aug 2020 16:00

Beskrivning

Har du alltid velat skriva en bok? 

Går du med drömmar om att ge ut en diktsamling, självbiografi, roman, sci-fi serie, fackbok eller något helt nytt? 

Den här är en kurs för att SKRIVA BOKEN.

Under kursen får du redskap och vägledning för att ta dina tankar, idéer eller utkast av ett bokprojekt vidare till färdigt bokmanus att självpublicera för dina närmaste eller pitcha till ett stort förlag. Under två helgkurser går vi igenom grunderna i att skriva, redigera och strukturera en bok. Vi diskuterar, testar och lär oss under lättsamma och roliga former som passar såväl nybörjare som mer erfarna författare. Frågor vi tillsammans besvarar under kursen är:

Hur gör man egentligen för att skriva en bok? Hur går man från idé till färdigt bokmanus?

Vad är dramaturgi? Plot threads? Prosalyrik? World building? Drivkrafter? Inre och yttre konflikter?

Hur skriver man dialog? Spänning? Humor? Karaktärsutveckling? Scener som känns ger läsaren gåshud, gapskratt eller tårar?

Och sist men inte minst: vad händer när boken är klar?

Under kursen finns gott om tid för att ställa egna frågor, samt att skriva och redigera på sitt bokprojekt. Vi håller gruppen liten och varje deltagare får utrymme att hitta nästa steg i sin process, med hjälp av coachning, kunskap och respons. Och så har vi det kul, kreativt och interaktivt längs vägen, såklart. 

Hur och när?

Pga COVID-19 har kursen flyttats fram och kommer att genomföras helt digitalt, via Zoom. 

Datumen för helgkurserna är 30-31:a maj och 22:a-23:e augusti. 

Anmälda deltagare kommer få Zoom-länken via mejl strax innan kursstart.

Distanskursen:

Om du vill delta men inte kan komma loss de två helgerna kan du köpa en distansbiljett. Då får du kursens alla skrivuppgifter och tricks sammanfattade i ett dokument, samt respons på en av dina texter över mejl och att 30 minuters coachande samtal med Agnes över telefon kring ditt bokprojekt.

Tillgänglighet:

Har du frågor, förslag eller förutsättningar du vill kolla av med workshopledaren Agnes går det utmärkt. Mejla till agnes@agnestorok.org så ser vi till att kursen är tillgänglig och anpassad för dig.

Workshopledaren:

Workshopledare är Agnes Török. Hon är flerfaldigt prisbelönt poet, författare och antologiredaktör utgiven på två språk. Agnes har jobbat med skrivande under nio års tid, publicerat fem böcker och hållt två TED talks. Förutom att skriva själv håller Agnes också skrivarkurser runt om i landet och världen - på universitet, folkhögskolor, bibliotek och litteraturfestivaler. Den här kursen innehåller hennes bästa tips och tricks, samt personlig coachning, respons och vägledning, för att ta dit bokprojekt från idé till färdigt manus. Mer om Agnes på www.agnestorok.org

Avbokningspolicy:

Du kan få biljettkostnaden återbetalad om du avbokar senast två veckor före första kurstillfället. Avbokar du senare kan du inte få pengarna tillbaka, men får istället en gratis distansbiljett med all kursens info samt textrespons över mejl och coachning över telefon direkt med Agnes.

 

Arrangör

Agnes Török är en prisbelönt poet, författare, antologiredaktör, TED talare och skrivarkursledare. Mer om Agnes: www.agnestorok.org

Lokal

Digitalt, via Zoom, Online

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.