Sköldkörtelsjuk och frisk-Hur gör man!?

31 mar 2019 16:00 - 18:00

Vinyl Halmstad, Hamngatan 47, 302 43 Halmstad

I föreläsningen ”Sköldkörtelsjuk och frisk – hur gör man?” berättar Nadja Öström om sin mångåriga kamp som sköldkörtelsjuk och lär dig om vad som påverkar hälsan vid autoimmun sjukdom. Efter tre framgångsrika år som ordförande i Sköldkörtelföreningen är hon idag rådgivare inom kost, näring och sköldkörtelhälsa och som föreläsare inspirerar hon dig till att själv söka efter grundorsaken till dina besvär och därmed återerövra en god livskvalitet.

För Nadja själv tog det 10 år att få diagnoserna Hashimotos sjukdom och Hypotyreos och efter ytterligare flera år fick hon till slut rätt medicinering. Det är för att kunna hjälpa andra drabbade att undvika en lika lång resa som hon nu tar steget fullt ut som föreläsare för att sprida sina kunskaper och erfarenheter. Bland annat genom sin erfarenhet som ordförande i Sköldkörtelförbundet har hon också god erfarenhet av att leda större arrangemang inom kost och hälsa som konferencier och/eller moderator.

Under hela sin resa som sköldkörtelsjuk har Nadja varit sin egen ”försökskanin”. Detta för att hon ville förstå sin sjukdom och varför den uppstått. Som så många andra upplevde Nadja att hon inte fick hjälp hos vården och utbildade sig under sin resa till kost- och näringsrådgivare med fördjupningar inom bland annat basmedicin och gluten.

Om föreläsningen:

Lyssnar man på en föreläsning med Nadja får man hela hennes historia blandat med fakta om vad som påverkar det allmänna välmåendet och inte minst sköldkörtelhälsan.

Informationen är inte bara intressant för den som är sköldkörtelsjuk utan egentligen för alla som är intresserade av hälsa och vill lära sig om autoimmuna sjukdomar. Är man inte sköldkörtelsjuk kommer man genom föreläsningen förstå vad man själv kan göra för att undvika problem med sköldkörteln.

Tror man däremot att man redan har problem så kan man lära sig förstå hur kroppen fungerar och reagerar och därmed själv påverka sin hälsa genom att lära sig äta rätt och anpassa andra viktiga delar i livet.

Föreläsningen är också för den som upplever många symptom som tyder på problem med sköldkörteln men där läkaren inte hittar något fel. Då får man i föreläsningen tips om vad man kan göra själv och få svar på frågor om vad som kan vara grundorsaken till sjukdomen.

Nadja Öström är en person som inspirerar genom sin blotta närvaro och som föreläsare ger hon dig nu möjligheten att på ett underhållande sätt ta del av hennes kunskap och erfarenheter som gjort att hon idag lever som sköldkörtelsjuk – och frisk!

Sköldkörteln är ett litet organ som bara väger ungefär 20 gram men vars funktion är livsviktig. Det har jag fått erfara under de senaste 17 åren av mitt vuxna liv och jag är smärtsamt medveten om att jag inte är ensam. När denna bok tar sin början befinner vi oss i början av 2000-talet och jag hade då sedan länge varit en levnadsglad, positiv och närmast överenergisk egenföretagare som ständigt hade något på gång. För många var jag nog själva sinnebilden av just den energiska, käcka och smått galna frisörskan som tog sig an livet med en cigarett i ena handen och en kaffekopp i den andra. Och det så gott som alltid med ett leende på läpparna.

Jag hade så tydliga mål i sikte där och då. Jag hade haft det så länge och jag bara fortsatte att köra på utan minsta tanke på min hälsa. Redan här tror jag många känner igen sig. För mig var det så viktigt och även självklart att jag skulle klara av allt och att jag skulle orka. Jag var den där duktiga flickan, den där ostoppbara, oavsett vad det gällde. Det var den typen av kvinna jag var och jag älskade verkligen det jag gjorde. Livet var en fest på riktigt, en natt på dansgolvet var av största glädje och snarare regel än undantag. Därmed inte sagt att långa arbetsdagar som frisör och egen salong någonsin var ett hinder för att livet skulle vara just den där stora festen. Det var nästan en förutsättning. Ett behov. Ett kall. En passion. Kalla det vad du vill.

Välkommen på föreläsningen, där du även har möjlighet att köpa boken "Sköldkörtelsjuk & Frisk - Ett Inre Kaos" för endast 200 kr. (kontant, kort eller swish)
Ljudbok på MP3 100 kr

Biljettpris tom 31 dec: 265 kr + adminavgift ca 25 kr

Biljettpris 1 jan-1 mars: 300 kr i+ adminavgift ca 25 kr

Biljettpris 2 mars-31 mars: 325 kr + adminavgift ca 25 kr

Endast vid inställt event återbetalas biljett.
Välkommen! 
Nadja Öström
Nadja.Nu 


Biljettinköp tom 31 dec 2018 Ej tillgänglig
Biljettinköp 1 jan-1 mars 2019 Ej tillgänglig
Biljettinköp 2 mars-31 mars 2019 Ej tillgänglig